Παρουσιάστηκε η Ολυμπιακή ομάδα στίβου της Ελλάδας (pics)

Παρουσιάστηκε η Ολυμπιακή ομάδα στίβου της Ελλάδας (pics)

bet365

Ο ΣΕΓΑΣ παρουσίασε τα 20 μέλη της Ολυμπιακής ομάδας στίβου που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Παρουσιάστηκε από τον ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η 20μελης Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδος στο στίβο.

Τα περισσότερα μέλη της αναχωρούν στις 16 Ιουλίου για το Τόκιο προκειμένου να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διακριθούν. Ανάμεσα τους η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη η οποία κατέκτησε το τελευταίο χρονικά μετάλλιο της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

στιβος

Στην εκδήλωσαν παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε και τον πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Νίκος Χαλιορής, η πρόεδρος του ΣΕΟ Εύη Μωραϊτίδου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας και φυσικά οι εκπρόσωποι των χορηγών του ΣΕΓΑΣ, που στέκονται αρωγοί στη προσπάθεια της Ομοσπονδίας, όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες ήταν ακόμη πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αλλά και οι εκπρόσωποι των κομμάτων Θωμάς Μωραίτης (Σύριζα), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ), Μανώλης Συντιχάκης (ΚΚΕ), Μαρία Αμπατζίδη (Μέρα 25).

Σακοράφα: « Το sitius- altius- fortius δεν περιορίζεται στα αγωνίσματα»

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία έχει συμμετάσχει ως αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε στην ομιλία της:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν, σηματοδοτούν και πρεσβεύουν την διαχρονική αγωνία και προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να ζήσει ειρηνικά και αδελφωμένα στον πλανήτη που το φιλοξενεί. Η σημερινή παγκόσμια συγκυρία αποκαλύπτει ότι δεν τα έχουμε καταφέρει και τόσο καλά.

Η πανδημία αποκάλυψε σε όλες και όλους μας την ανάγκη να ξαναπροτάξουμε αξίες και ιδανικά που λέμε ότι υποστηρίζουμε. Η τομή να παραλλάσει η ελληνική σημαία και η ομάδα πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, αφορά σε όλα αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες που κληροδότησε ο ελληνικός πολιτισμός στην ανθρωπότητα, συνθέτοντας αγωνίες και δημιουργίες όλων των λαών της Υφηλίου. Το sitius- altius- fortius δεν περιορίζεται στα αγωνίσματα, αλλά απευθύνεται στην καθεμία και τον καθένα μας ξεχωριστά, απαιτώντας να ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά.

σακοραφα

Είμαι βέβαιη ότι όσο κι αν έχουν υποχωρήσει και δοκιμάζονται αυτές οι αξίες, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής συνειδητοποιούν ότι η επιδίωξη για κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με όσα προηγούνται και έπονται, αντανακλά στην προσπάθεια και στους στόχους που απαιτεί η ζωή, προσπαθώντας πάντα να υπηρετήσουμε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά. Και θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας που συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πολιτικό κίνημα, που δεν είναι άλλο από τον αθλητισμό να φανούμε αντάξιοι.

Απευθυνόμενη στις αθλήτριες και στους αθλητές μας, θα ήθελα να τους ζητήσω συγνώμη που η γενιά μας με τα λάθη και τις παλινωδίες της θα τους στερήσει το σπουδαιότερο συναίσθημα της συμμετοχής και της υποστήριξης του κοινού- των θεατών του κόσμου. θα αγωνιστούν σε ένα άδειο στάδιο, αλλά να ξέρουν ότι ο αγώνας τους μπροστά στις άδεις κερκίδες είναι η συγκλονιστικότερη πρόκληση σε όλους και όλες μας ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Θέλω να μου επιτρέψετε μαζί με τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία εκφράζοντας και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να σας παροτρύνω να χαρείτε κάθε δευτερόλεπτο αυτής της εμπειρίας. Να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, που μέσα από τις δύσκολες συνθήκες πετύχατε το στόχο σας και γίνατε το παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές μας. Θα είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή, σε κάθε προσπάθεια σας. Απολαύστε την εμπειρία και προσπαθήστε για το καλύτερο. Καλή σας επιτυχία».

Αυγενάκης: «Η συμμετοχή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που στη σημερινή εκδήλωση εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ θερμά. Έχουμε την χαρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα στίβου. Ο αθλητισμός δέχθηκε πλήγμα στην πανδημία. Η αναβολή των αγώνων αποτέλεσε το επιστέγασμα αυτής της αλλαγής. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με τις σωστές γνώσεις και φυσικά τον εμβολιασμό.

αυγενακης

Οι αθλητές μας κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. Η συμμετοχή αποτελεί ήδη μια πρώτη μεγάλη νίκη. Η απουσία φιλάθλων θα στερήσει τη δύναμη σας. Θα είμαστε δίπλα σας, μαζί σας. Γνωρίζομε πως είστε προσηλωμένοι στο στόχο.

Ο στίβος έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις και έχει προβάλει παγκοσμίως τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μας θα μας χαρίσει στιγμές εθνικής περηφάνειας. Καλή επιτυχία εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Χώρας. Εύχομαι να επιστρέψετε με πολλά μετάλλια. Είμαστε δίπλα σας. Καλή επιτυχία και στη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη, απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Καπράλος: «Να απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Να σας συγχαρώ που 20 αθλητές κατάφεραν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Σας εύχομαι να απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού. Αν καταφέρετε να φέρετε και μετάλλια, ακόμα καλύτερα. Αλλά ακόμα και η συμμετοχή μετράει. Χαρείτε το και απολαύστε το».

"Η σημερινή ημέρα είναι μέρα χαράς και βαριάς ευθύνης σε μια μεγάλη ιστορία που έχει η χώρα μας, αφού εδώ γεννήθηκε το ολυμπιακό πνεύμα. Μεγάλη η εμπειρία και πολύς ο κόπος, για να μπορέσετε να βρεθείτε στο Τόκιο. Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη ιστορία. Η πανδημία δε δίνει τη χαρά τη γιορτή, όλοι θα θέλατε να γευτείτε. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

Κυρία πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ ξέρω ότι έχετε δώσει πολλές χαράς ως αθλήτρια, πλέον είμαστε σίγουροι πως θα δώσετε και από αυτή τη θέση, να πάμε μπροστά τον αθλητισμό. Καλή επιτυχία σε όλους", είπε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Μπελιμπασακη

Μπελιμπασάκη: «Για μένα είστε ήρωες»

Η Μαρία Μπελιμπασάκη,που είναι εκπρόσωπος των αθλητών, αλλά δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο είπε: «Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, κοντά στους αθλητές, τους συναθλητές μου, που ανάμεσα τους βλέπω πολλούς και νέους που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην ομάδα. Αθλητές που ήρθαν αντιμέτωποι με δυσκολίες, αντιξοότητες και καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Είχαν να αντιμετωπίσουν, το κλείσιμο των σταδίων, την αποχή τους από τους αγώνες, αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τα τήρησαν κατά γράμμα εξαιτίας της πειθαρχίας που τους διακρίνει, γι΄αυτό άλλωστε είναι σήμερα εδώ. Είχαν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αφού παρέμειναν απλήρωτοι εν μέσω ολυμπιακής χρονιά, στηριζόμενοι στις οικογένειες και τους χορηγούς τους.

Αυτό είναι μια νύξη προς όλους και κυρίως προς την Πολιτεία, που δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο αθλητής είναι 365 ημέρες το χρόνο, δε γνωρίζει σαββατοκύριακα και αργίες και η στήριξη προς αυτόν είτε οικονομική είτε υλική, όπως η παροχή αξιοπρεπών εγκαταστάσεων, θα πρέπει να είναι πρώτο θέμα στις ατζέντες των υπευθύνων. Αγαπητοί αθλητές και προπονητές, αν μετά από όλα όσα περάσατε είστε σήμερα εδώ είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Για μένα είστε ήρωες. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να επιστρέψετε πίσω έχοντας πετύχει τους αγωνιστικούς σας στόχους».

Τα 20 μέλη της Ολυμπιακής ομάδας στίβου

Άνδρες

110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλης
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Γυναίκες
100 μ./200 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη
100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου
20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
20 χλμ. βάδην: Πένυ Τσινοπούλου
20 χλμ. βάδην: Κυριακή Φιλτισάκου
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου
Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα