Στίβος: Θλίψη για την απώλεια του Κίπτουμ σε τροχαίο, πώς έγινε το δυστύχημα

Κώστας Ευθυμιάδης
O Κίπτουμ με τον πίνακα του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο

bet365

Λεπτομέρειες για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον Κέλβιν Κίπτουμ, έδωσε η αστυνομία στη Κένυα.

Σε σοκ είναι ο παγκόσμιος στίβος με τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ.

Ο 24χρονος ρέκορντμαν του μαραθωνίου, σκοτώθηκε σε τροχαίο χθες αργά το βράδυ, σε περιοχή της δυτικής Κένυας.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το δυστύχημα έγινε στις 23:00 τοπική ώρα, με τον Κίπτουμ να είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναποδογυρίσει και να πέσει σε δέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, μαζί με τον συνόδηγό του, που ήταν ο προπονητής του. Ο Κίπτουμ βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο με σκισμένη την ζώνη ασφαλείας.

Στο όχημα υπήρχε κι άλλη μία γυναίκα η οποία έχει μεταφερθεί σοβαρά τραυματίας στο νοσοκομείο, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η είδηση σκόρπισε την θλίψη σε όλη τη χώρα, καθώς οι αθλητές του στίβου λατρεύονται σαν ήρωες στη Κένυα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπάντου Ναμγουάμπα δήλωσε συγκλονισμένος από το γεγονός.

«Η Κένυα έχασε ένα ιδιαίτερο κόσμημα. Δεν έχω λόγια». Αντίστοιχη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον πρώην πρωθυπουργό Ράιλα Οντίνγκα να αναφέρει: «η χώρα έχασε έναν πραγματικό ήρωα. Εναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο και ίνδαλμα του Κενυατικού στίβου».

Και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου σχολίασε για τον θάνατο του Κίπτουμ: «Ηταν ένας εκπληκτικός αθλητής που αφήνει τεράστια κληρονομιά πίσω του. Θα μας λείψει».

Ο συμπατριώτης του και μεγάλος του αντίπαλος στον μαραθώνιο, Ελιούντ Κιπτσόγκε, έγραψε με την σειρά του: «Αναπαύσου εν ειρήνη Κέλβιν.Είμαι βαθύτατα λυπημένος για την τραγική απώλεια του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο και ανερχόμενου αστέρα, Κέλβιν Κίπτουμ. Ενας αθλητής που είχε όλη τη ζωή μπροστά του για να πετύχει σπουδαία πράγματα. Δίνω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο θεός να τους δώσει παρηγοριά σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Πριν μία εβδομάδα, ο Κίπτουμ είχε δηλώσει πως θα κατέβαινε στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ τον Απρίλιο, με στόχο να γίνει ο πρώτος αθλητής που θα σπάσει το φράγμα των δύο ωρών. Είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κατέβει τα 2:01 στην ιστορία του αγωνίσματος, σε συνθήκες επιτρεπτές για να επικυρωθεί ένας χρόνος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα