Στίβος: Η AIU απαγγέλει κατηγορίες σε Λευκορώσο αρχιπροπονητή για το σκάνδαλο με την Τσιμανούσκαγια στο Τόκιο 2020

Newsroom
Στίβος: Η AIU απαγγέλει κατηγορίες σε Λευκορώσο αρχιπροπονητή για το σκάνδαλο με την Τσιμανούσκαγια στο Τόκιο 2020

bet365

Για την αναγκαστική απόσυρση από την κούρσα των 200μ και την παρ' ολίγον απαγωγή της Λευκορωσίδας σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Τόκιο, κατηγορείται ο αρχιπροπονητής Γιούρι Μάισεβιτς από την AIU.

Η ανεξάρτητη αρχή ακεραιότητας (AIU) έχει πάρει στα χέρια της την υπόθεση από το καλοκαίρι του 2021, οπότε και συνέβη το συμβάν με τη γνωστή σπρίντερ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η AIU απαγγέλει κατηγορίες στον Λευκορώσο αρχιπροπονητή Γιούρι Μάισεβιτς για φερόμενες παραβάσεις του Κώδικα Ακεραιότητας της World Athletics, μετά την απόσυρση της Κριστίνα Τσιμανούσκαγια από την κούρσα των 200μ στους Ολυμπιακούς και το περιστατικό παρ' ολίγον απαγωγής της και ακούσιας μεταφοράς της στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Πιο συγκεκριμένα η AIU κατηγορεί τον Μάισεβιτς για διάπραξη παραβάσεων των ακόλουθων προτύπων ακεραιότητας του Κώδικα Ακεραιότητας Δεοντολογίας: Ειλικρίνεια (Κανόνας 3.3.1), Αξιοπρέπεια (Κανόνας 3.3.10) και Προστασία της φήμης (Κανόνας 3.3.17).

Θυμίζουμε πως η συμμετοχή της Τσιμανούσκαγια στα 200 μέτρα γυναικών περιορίστηκε μετά την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κριτική που άσκησε στο προπονητικό επιτελείο του λευκορωσικού στίβου για τη συμμετοχή της στη σκυταλοδρομία 4x400 μέτρων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της. Μετά τα δημόσια σχόλια της Τσιμανούσκαγια, τα οποία έγιναν πρωτοσέλιδα διεθνώς, αξιωματούχοι της ομάδας την απέσυραν από τον αγώνα (200μ) και η αθλήτρια ισχυρίστηκε ότι την ανάγκασαν να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό και προσπάθησαν να την στείλουν πίσω στη Λευκορωσία. Ωστόσο, η ίδια ζήτησε προστασία από την ιαπωνική αστυνομία στο αεροδρόμιο και έκτοτε εγκαταστάθηκε σε άλλη χώρα. Η AIU ισχυρίζεται ότι, όσον αφορά αυτές τις περιστάσεις απομάκρυνσης της Τσιμανούσκαγια από το Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μάισεβιτς δεν ενήργησε με ακεραιότητα και ενήργησε κακόπιστα, απέτυχε να προστατεύσει την την αξιοπρέπεια της αθλήτριας και οι ενέργειές του συνιστούσαν λεκτική και ψυχική παρενόχληση αλλά και ότι προκάλεσε τον αθλητισμό γενικά σε δυσφήμιση.

 

Τελευταία Νέα