Τεντόγλου: Στην τριάδα υποψηφίων για τον κορυφαίο αθλητή της Ευρώπης το 2022

Newsroom
Τεντόγλου: Στην τριάδα υποψηφίων για τον κορυφαίο αθλητή της Ευρώπης το 2022

bet365

O Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους τρεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στην Ευρώπη για το 2022. Εκτός τελικής τριάδας στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στην τελική τριάδα των αθλητών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στην Ευρώπη για το 2022.

Ο 24χρονος άλτης του μήκους, ολυμπιονίκης στο Τόκιο, είχε ένα μαγικό 2022: Πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό στίβο στο Βελιγράδι, 2ος στο παγκόσμιο ανοιχτού στο Γιουτζίν, πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο, με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8.53μ. και νικητής στο Diamond League πώς αλήθεια να έλειπε από την τελική τριάδα των υποψηφίων στη σχετική ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.


Οι τελικοί «αντίπαλοί» του για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς στη «γηραιά» ήπειρο, είναι εξίσου κορυφαίοι: Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις (επί κοντώ) και ο Νορβηγός, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (1.500μ/5.000μ.) Ο κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης θα γίνει γνωστός στις 22 Οκτωβρίου στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν της Εσθονίας.

Εκτός τελικής τριάδας η Ντρισμπιώτη στις γυναίκες

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο στα 35 χλμ. και στα 20 χλμ. βάδην, ήταν 4η στο παγόσμιο πρωτάθλημα στο Γιουτζίν (35 χλμ.), αλλά αυτές οι επιτυχίες δεν την έφεραν στην τελική τριάδα των υποψήφιων αθλητριών για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας στην Ευρώπη για το 2022.

Οι Φέμκε Μπολ (Ολλανδία, 400μ./400 μ. εμπ.), Γιαροσλάβα Μάχουσιτς (Ουκρανία, ύψος) και Νασιφατού Τιάμ (Βέλγιο, σύνθετα) είναι αυτές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

 

Τελευταία Νέα