Στίβος: Ο Τεμπόγκο απολογήθηκε για τον πανηγυρισμό αλά Μπολτ

Newsroom
Στίβος: Ο Τεμπόγκο απολογήθηκε για τον πανηγυρισμό αλά Μπολτ

bet365

Ο Λέτσιλ Τεμπόγκο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα της Κ20, αλλά ο τρόπος που πανηγύρισε, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ως ασέβεια προς τον Τζαμαϊκανό αντίπαλό του, αλλά και τον… Γιουσέιν Μπολτ, χαρακτηρίστηκε ο τρόπος που πανηγύρισε τη νίκη του στα 100 μέτρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, ο Λέτσιλ Τεμπόγκο.

Ο αθλητής από τη Μποτσουάνα έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 με 9.91 και μάλιστα στα τελευταία 20 μέτρα αντί να τρέξει κανονικά τη κούρσα του, γύρισε και… έδειξε τον Τζαμαϊκανό αντίπαλό του, Ενκρούμι, σε μια κίνηση που είχε γίνει viral από τον Γιουσέιν Μπολτ, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (όπου είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ…).

Ο Τεμπόγκο κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό μετά την κούρσα και μάλιστα ζήτησε συγνώμη αν θεωρήθηκε ότι ήταν προσβολή από κάποιους.

«Είδα τους θεατές και ήθελα να τους θυμίσω τι έκανε ο Μπολτ στις μέρες του. Είναι το ίνδαλμά μου. Αν κάποιος θεωρεί πως πρόσβαλα με αυτή τη κίνηση, ζητάω ειλικρινά συγνώμη» είπε ο Τεμπόγκο που θεώρησε πως αν έτρεξε την κούρσα κανονικά, θα είχε γράψει το χρονόμετρο 9.80.

«Εχουμε κι άλλες κούρσες να τρέξουμε. Είναι η τελευταία μου χρονιά ως έφηβος οπότε ας αφήσω αυτόν τον χρόνο για την επόμενη φουρνιά να έρθει να το σπάσει» πρόσθεσε ακόμη ο Αφρικανός σπρίντερ.

 

Τελευταία Νέα