Καραθανασόπουλος: «Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο»

Gazzetta team
Καραθανασόπουλος: «Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο»

bet365

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά να χρηματοδοτήσει άμεσα το κράτος το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ώστε οι χιλιάδες αθλούμενοι κυρίως νέοι να ασκούνται συστηματικά και με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι Ολυμπιακό Ακίνητο που έχει παραχωρηθεί επ’ αόριστον κατά χρήση στον Δήμο Πατρέων με βάση την από 13/11/2008 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και την από 13/11/2008 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμος Πατρέων απόλυτα συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις του, όπως αυτές ορίζονται στην Προγραμματική Σύμβαση και στη Σύμβαση Παραχώρησης, διατηρεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε άριστη κατάσταση καλύπτοντας τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του, που ανέρχονται ετησίως στις 600 χιλ. ευρώ μεσοσταθμικά, με ίδιους πόρους. Επίσης ο Δήμος Πατρέων τα τελευταία επτά (7) χρόνια με ίδιους πόρους έχει αποκαταστήσει εκτεταμένες κτιριακές, ηλεκτρονικές και ηλεκτρομηχανολογικές φθορές, ζημιές και βλάβες κι έχει προβεί σε σημαντικούς εκσυγχρονισμούς της εγκατάστασης. Ενδεικτικά το έργο με ίδιους πόρους, που βρίσκεται στη φάση της συμβασιοποίησής του με τον ανάδοχο εργολάβο είναι η ανακατασκευή - εκσυγχρονισμός των δύο γηπέδων 5Χ5 ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα και των δύο υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ - βόλεϊ με ελαστικό δάπεδο και μπασκέτες ολυμπιακών προδιαγραφών. Παράλληλα ο Δήμος εκπονεί μια σειρά μελέτες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Αποτέλεσμα της αμέριστης φροντίδας του Δήμου Πατρέων είναι η ανάδειξη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε μια καλοδιατηρημένη, λειτουργική, ασφαλή δημόσια αθλητική εγκατάσταση της χώρας, που διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής.

Περίπου δύο (2) χιλ. αθλητές αγωνιστικού αθλητισμού κυρίως των αθλημάτων Ποδοσφαίρου, Στίβου, Τοξοβολίας, Πάλης, Άρσης Βαρών, Πινγκ Πονγκ, Ράγκμπι και Σκακιού και πέντε (5) χιλιάδες του μαζικού λαϊκού αθλητισμού γυμνάζονται εντελώς δωρεάν στις εγκαταστάσεις του, ενώ χιλιάδες μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούν εκπαιδευτικούς περιπάτους και γνωρίζουν τα αθλήματα με πρωτοποριακά προγράμματα που υλοποιεί εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων και Ομοσπονδίες. Δεκάδες εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία επτά (7) χρόνια με πιο πρόσφατη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών που στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο Πολιτισμού δεν ανταποκρίθηκε ποτέ από το 2008 μέχρι σήμερα στις συμβατικές υποχρεώσεις του απέναντι στον Δήμο Πατρέων, παρά και το γεγονός ότι ο Δήμος Πατρέων με σχετικές επιστολές και παραστάσεις του Δημάρχου φροντίζει να ενημερώνει τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό για την εν λόγω σοβαρή εκκρεμότητα που είναι κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Το ποσό που οφείλει σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού προς τον Δήμο Πατρέων σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 4,3 εκατ. ευρώ.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει άμεσα και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο προκειμένου να συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες αθλούμενους κυρίως νέους να ασκούνται συστηματικά και με ασφάλεια».

 

Τελευταία Νέα