Gazzetta Awards 2022 by bwin: Οι φετινοί Hall of Famers και τα Inspirational Awards!

Gazzetta Awards 2022 by bwin: Οι φετινοί Hall of Famers και τα Inspirational Awards!

Έχουμε φτάσει πλέον λίγες ημέρες πριν την φαντασμαγορική τελετή απονομής των Gazzetta Awards. Το βράδυ της Δευτέρας (20/2, 20:00) οι κορυφαίοι της περσινής χρονιάς, όπως τους επιλέξατε εσείς στην διαδικτυακή ψηφοφορία, θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής για να παραλάβουν τα βραβεία τους και ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε τους φετινούς εισακτέους στο Gazzetta Hall of Fame, αλλά και τους παραλήπτες των Inspirational Awards.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοι Legends του ελληνικού αθλητισμού θα βρεθούν στην τελετή απονομής των Gazzetta Awards 2022 by bwin!

image

Legend | Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Μπορεί να μην είναι Έλληνας, όμως στα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στην Ελλάδα και φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους των «πράσινων», τους οποίους οδήγησε στην κατάκτηση δύο τίτλων Euroleague και τριών Πρωταθλημάτων Ελλάδας. Πλέον υπηρετεί το μπάσκετ από τη θέση του Προέδρου της Euroleague!

image

Legend | Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ένας Βόσνιος που έγινε Έλληνας! Ήρθε στην Ελλάδα το 1977 και από τότε συνδέθηκε όσο λίγοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε κυρίως ως προπονητής. Συνολικά κατέκτησε δέκα Πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ελλάδας και συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις μεγαλύτερες πορείες των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

image

Legend | Αντώνης Νικοπολίδης

Ο Εθνικός μας τερματοφύλακας, ο άνθρωπος που καθόταν κάτω από τα δοκάρια της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2004! Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εικόνα του στο χορτάρι του «Ντα Λουζ» μετά το σφύριγμα του τέλους με τα χέρια στο κεφάλι του ήταν η εικόνα όλων των Ελλήνων εκείνη τη στιγμή! Επίσης έχει και έντεκα Πρωταθλήματα κι εννιά Κύπελλα Ελλάδας και είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα νταμπλ!

image

Legend | Βασίλης Σπανούλης

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, τρεις φορές Πρωταθλητής Euroleague, 7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, 4 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας κι αυτοί είναι οι συλλογικοί τίτλοι. Με τη φανέλα της Εθνικής; Χρυσός και Χάλκινος Πρωταθλητής Ευρώπης και Ασημένιος Πρωταθλητής Κόσμου! Πλέον έχει κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια και δοκιμάζεται στους πάγκους, καθώς είναι ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου bwin.

image

Legend | Σοφία Μπεκατώρου

Ο ορισμός της Πρωταθλήτριας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Χρυσή και Χάλκινη Ολυμπιονίκης, τέσσερις φορές Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, δύο φορές Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ίσως όμως η σημαντικότερη διάκριση της επόμενης νεοσύλλεκτης του Hall of Fame του Gazzetta ήταν η γενναιότητά της να αποκαλύψει τα όσα τραυματικά βίωσε, αποτελώντας πρότυπο και σύμβολο για δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας!

image

Legend | Άννα Βερούλη

Η αθλήτρια που άνοιξε τον δρόμο για τον γυναικείο στίβο στις επιτυχίες, όταν κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας το 1982 κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε την κορυφή στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε και το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 1983 στο Ελσίνκι.

image

Legend | Κατερίνα Θάνου

Και κλείνουμε τον κύκλο των φετινών εισακτέων στο Hall of Fame του Gazzetta με την γρηγορότερη Ελληνίδα όλων των εποχών! Αργυρή Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ το 2000, Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2002 στο Μόναχο, Αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2001 στο Έντμοντον, Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 1999 στη Σεβίλλη, Χάλκινη Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1998 στη Βουδαπέστη, Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κλειστού στίβου το 1999 στο Μαεμπάσι.

image

Inspirational Award | Αντώνης Αντωνιάδης

Το πρώτο Inspirational Award πηγαίνει στον Ψηλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 1970-1971 της μυθικής πορείας του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με δέκα γκολ, ενώ μία σεζόν αργότερα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 39 γκολ, ρεκόρ που είναι ακατάρριπτο μέχρι και σήμερα. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως την μεγαλύτερη νίκη της ζωής του την πέτυχε δύο φορές κόντρα στον καρκίνο, τον οποίο και κέρδισε, όπως ακριβώς κέρδιζε και είκοσι χρόνια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους: με δύναμη και πάθος!

image

Inspirational Award | Στέλιος Πρασσάς

Στο δεύτερο Inspirational Award αποδέκτης είναι ο νεότερος στην καρδιά και την ψυχή από όλους όσους βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Δευτέρας. Από μικρός ασχολούταν με το ποδόσφαιρο κι έφτασε μέχρι την Β’ Εθνική. Η αγάπη του για τον αθλητισμό δεν ξεθώριασε ποτέ και στα 58 του, ενώ κλωτσούσε με το γιο του μια μπάλα στον Άγιο Κοσμά, κάποιος τον προέτρεψε να τρέξει πέντε χιλιόμετρα και να μετρήσει τον χρόνο του. Αυτό ήταν! Το τρέξιμο έγινε τρόπος ζωής. Και φτάνουμε στο σήμερα. Για την ακρίβεια, λίγους μήνες πριν, στις 13 Νοεμβρίου, όταν ολοκλήρωσε ξανά ένα κατόρθωμα που για πολλούς αποτελεί μακρινό όνειρο, τερματίζοντας στον αυθεντικό Μαραθώνιο σε ηλικία 91 ετών! 91 ετών!

image

Τιμητική βράβευση | Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Στα φετινά Gazzetta Awards, η κατηγορία του Fair Play είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της εκπληκτικής καριέρας του ήταν πάντα υπέρμαχος της ευγενούς άμιλλας. Ο Ολυμπιονίκης μας τίμησε τα ελληνικά χρώματα με την παρουσία του εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και μετά το ειδικό αφιέρωμα #giatonAlexandro, που δημιουργήθηκε για να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην τελευταία του επιθυμία, την ενημέρωση του κόσμου για τον καρκίνο, το Gazzetta τιμάει την μνήμη του, δίνοντας στο βραβείο του fair play το όνομά του.

θυμηθείτε ποιοι κέρδισαν τα φετινά Gazzetta Awards 2022 by bwin:

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την τεράστια υποστήριξη των χορηγών μας, οι οποίοι αγκάλιασαν τα Gazzetta Awards 2022 by bwin, βοήθησαν να φτάσουμε σε ένα ακόμη ρεκόρ και θα δώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το παρών στην τελετή βράβευσης!

H bwin είναι ένα από τα μεγαλύτερα brands τυχερών παιγνίων παγκοσμίως. Ανήκει στον Όμιλο της Entain plc (LSE:ENT), η οποία είναι μια διεθνής εισηγμένη εταιρεία gaming. Η Entain βρίσκεται στη λίστα FTSE100. Η bwin, δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και αποτελεί κορυφαίο διαδικτυακό προορισμό αθλητικής διασκέδασης & live καζίνο στην Ελλάδα. Η πρωτοποριακή της πλατφόρμα, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και το υπεύθυνο παιχνίδι, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον παίκτη, διαθέτοντας χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές, νέες αγορές κάθε μέρα, ενισχυμένες αποδόσεις και μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών.

Η bwin στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό αφού τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Εθνικό Χορηγό της EuroLeague, Μεγάλο Χορηγό της ομάδας μπάσκετ Περιστέρι Bwin, Επίσημο Χορηγό του UEFA Europa League και του UEFA Conference League, ενώ με το πρόγραμμα Team Future, στηρίζει 15 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων που προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, τα μεγαλύτερα αθλητικά events της χώρας, διεξάγονται με την υποστήριξη της bwin, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Τέλος το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin μέσω της ανακατασκευής γηπέδων σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καταδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της εταιρίας απέναντι στην κοινωνία με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των παιδιών και να τους δώσει πρόσβαση στον αθλητισμό και τη διασκέδαση, ανεξάρτητα της γεωγραφικής περιοχής που ζουν.

Tα φετινά Awards έχουν μια αλλαγή, σε σχέση με πέρυσι, καθώς προστέθηκε μια έξτρα κατηγορία από τo ULTREX, το οποίο σας κάλεσε να επιλέξετε το κορυφαίο γκολ της χρονιάς που πέρασε, στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. To ULTREX καταπολεμά τη λιπαρότητα, εξαφανίζει την πιτυρίδα και χαρίζει έντονη αίσθηση φρεσκάδας. Με θάρρος σε κάθε πρόκληση!

Tα φετινά Gazzetta Awards υποστηρίζουν η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η Herbalife Nutrition, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της διατροφής, είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. Με 42 χρόνια εμπειρίας, από το 1980, αλλάζει τους ζωές των ανθρώπων με σπουδαία προϊόντα διατροφής που πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες, εμπνέοντάς τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, καθώς και η εταιρία ένδυσης Gabba, το premium denim brand από τη Δανία που έχει κερδίσει το ανδρικό κοινό.