Ρούλι: Ο ήρωας που δεν περίμενε κανείς

Ρούλι: Ο ήρωας που δεν περίμενε κανείς

Gazzetta team

Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Έπεφτε σωστά. Έφτανε στην μπάλα. Δεν μπορούσε όμως να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του. Μάντευε. Διάβαζε τα βήματα του αντιπάλου.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Προσάρμοζε τον τρόπο που θα εκτινάξει το κορμί του. Όλα μάταια.

Μέχρι που ήρθε η σειρά των δύο πορτιέρε να κονταροχτυπηθούν προτού η διαδικασία των πέναλτι ξεκινήσει από την αρχή, αφού είχαν ήδη εκτελεστεί 20 χτυπήματα από την άσπρη βούλα.

Ο Ρούλι ευστόχησε με άνεση και αυτοπεποίθηση κι έπειτα ο Ισπανός ομόλογός του ήθελε να δείξει πως ήταν άνετος. Μέγα λάθος.

Ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ πήγε χαλαρά στην μπάλα, το ίδιο χαλαρή ήταν και η εκτέλεση του πέναλτι και ο Ρούλι έγινε ήρωας πραγματοποιώντας απόκρουση με τα δύο χέρια για να χαρίσει στην Βιγιαρεάλ το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο!

image

Ιστορική κούπα, πρώτος σε clean sheets!

Ο Ρούλι στα 29 του έζησε ίσως την πιο μαγική ποδοσφαιρική του νύχτα στο Γκντανσκ της Πολωνίας, την 26η Μαΐου του 2021.

Ο πορτιέρε της Βιγιαρεάλ όσο μπορούσε ήταν σωστός και καθ' όλη την διάρκεια των 120 λεπτών του μεγάλου τελικού, ενώ το γκολ που δέχθηκε από τον Καβάνι ήταν αρκετά τυχερό, προσπαθώντας ακόμα και σ' εκείνη τη φάση με μεγάλη μειονέκτημα να φτάσει στη μπάλα!

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έφτασε στην κατάκτηση του Europa League με την πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό και μάλιστα, η ομάδα παρέμεινε αήττητη στη διοργάνωση φτάνοντας μέχρι τέλους!

Ο Ρούλι πρωταγωνίστησε καθώς έγινε ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στο Europa League της σεζόν 2020-2021, μετρώντας 6 παιχνίδια δίχως να δεχθεί τέρμα σε όλη αυτή την διαδρομή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2020 στο φινάλε της περίεργης σεζόν που χτυπήθηκε και από την εμφάνιση του κορονοϊού, με την ζωή και το ποδόσφαιρο να μπαίνουν σε μια μεγάλη αναβολή τριών μηνών από τον Μάρτιο και μετά, ο Ρούλι είχε 78% αποτελεσματικότητα σε επεμβάσεις.

Αυτό το ποσοστό τον κατέτασσε 5ο ανάμεσα στους υπόλοιπους συναδέλφους του στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Σε 25 αναμετρήσεις, είχε μετρήσει 8 ματς δίχως να παραβιαστεί η εστία του.

image

Γιγαντώθηκε στην Εστουδιάντες

Έτριβαν τα μάτια τους όλοι στην Αργεντινή με όσα έβλεπαν από τον Χερόνιμο Ρούλι στα γκολπόστ της Εστουδιάντες μέχρι και το 2014, με τον τερματοφύλακα να έχει αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου της πατρίδας του.

Ο Ρούλι είχε καταφέρει να μην δεχθεί τέρμα για 588 αγωνιστικά λεπτά, στην πρώτη του σεζόν στην επαγγελματική ομάδα της Εστουδιάντες (2013-2014). Μάλιστα, είχε 24 clean sheets σε 46 παιχνίδια στην Primera Division και το όνομά του άρχισε να κυκλοφορεί παντού...

Όταν το 2014 μετακόμισε στην Ισπανία για χάρη της Σοσιεδάδ, η οποία επένδυσε πάνω του και στην οποία ο Ρούλι παρέμεινε ουσιαστικά μέχρι και το 2019, η LaLiga είχε αποκτήσει έναν τρομερά ανταγωνιστικό τερματοφύλακα.

Το 2016 ο Γιαν Όμπλακ στο ημερολογιακό έτος μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου είχε 21 clean sheets με την Ατλέτικο Μαδρίτης – με την οποία φέτος αναδείχθηκε Πρωταθλητής – ενώ ο Ρούλι ερχόταν ακριβώς από πίσω του έχοντας 12 ματς δίχως να δεχθεί τέρμα.

Ο Αργεντινός πορτιέρε ήταν σταθερός, συνεπής, αποτελεσματικός και όταν ακουγόταν τ' όνομά του μπορεί να μην ήταν για μεγάλες μεταγραφές, αλλά για τις επιδόσεις του στο γήπεδο, πράγμα απόλυτα τιμητικό...

image

Η... μια μέρα στη Σίτι και η Μπόκα για χάρη της μαμάς

Στον φετινό τελικό του Europa League, ο Ρούλι υπέταξε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προτού νικήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα είχε... τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους «κόκκινους διαβόλους» που αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε τα χτυπήματά τους από την άσπρη βούλα να έχουν πολλή δύναμη, αφού ο Αργεντινός μάντευε σωστές τις πλευρές.

Ίσως να μην το θυμάται και κανείς, ωστόσο, υπήρξε εποχή που ο Ρούλι ανήκε στην Μάντσεστερ Σίτι! Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και ήταν μέλος των «πολιτών» έστω και για μια μέρα! Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του την 8η του Αυγούστου του 2016 έναντι 4,7 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η Μαλδονάδο. Μια ημέρα αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός στην Σοσιεδάδ, επέστρεψε στο Μάντσεστερ την 31η του Δεκέμβρη του ίδιου έτους και την 1η Ιανουαρίου του 2017 μετακόμισε ξανά μόνιμα στο Σαν Σεμπαστιάν!

Ως «πολίτης» μπορεί να μην έπεισε κανέναν από το κλαμπ του Μάντσεστερ για να στηριχθεί πάνω του, όμως, εκείνος αφού έβαλε την φανέλα της Σίτι έστω και για τις... επίσημες φωτογραφίες της μεταγραφής, μάλλον θα ήθελε να θριαμβεύσει εις βάρος των «γειτόνων» της πρώην ομάδας του. Πλέον, ονειρεύεται τον τρόπο και την ημέρα που θα εκπληρώσει και το μεγάλο όνειρο της μητέρας του. Να παίξει στην Μπόκα Τζούνιορς!

«Η μητέρα μου είναι φανατική με την Μπόκα και θα ήθελα κάποια μέρα να με δει εκεί. Όμως, αν είναι να επιστρέψω στην Αργεντινή, θα το κάνω μάλλον για την Εστουδιάντες για να τιμήσω το παρελθόν μου, την οικογένειά μου και την ομάδα στην οποία μεγάλωσα» είπε...

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+