Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο master του παιχνιδιού

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο master του παιχνιδιού

Gazzetta team

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στα χρόνια της παρουσίας του στο αγγλικό ποδόσφαιρο ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει φοβερά και τρομερά πράγματα.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Απίθανες επιδόσεις, ομάδα που είχε φτάσει στους 100 βαθμούς, ένα σύνολο που ήξερε πως όταν έπρεπε να κάνει σερί αποτελεσμάτων γκρέμιζε όλα τα εμπόδια που θα προέκυπταν στην διαδρομή, μια ομάδα που έμαθε στους τίτλους και που διατηρούσε τον πήχη ψηλά.

Στο θέμα της Ευρώπης, εκεί υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ζητούμενο καθώς η διάκριση έχει ακόμα πάνω της... ερωτηματικό. Αν και πλέον ο Πεπ και σε αυτό το θέμα έχει πανηγυρίσει περισσότερες νίκες σε νοκ-άουτ φάση του Champions League (28), απ' ότι το είχαν κάνει οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι που έχουν από 27!

Οι 20 διαδοχικές νίκες στις οποίες έφτασε η Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις επεκτείνοντας το απίθανο σερί νικών, το καλύτερο που έχει αντικρίσει ποτέ η Αγγλία στο ποδόσφαιρό της, κάνουν και τον Πεπ να κερδίσει λάμψη και να έχει ξανά να επιδείξει ιστορικούς αριθμούς...

Επιμέλεια: Κώστας Ζάλιαρης

image

Κατέκτησε την... προπονητική στην Αγγλία

«Κάποια μέρα με είχε πάρει τηλέφωνο στις 02:00 τα χαράματα και όταν το σήκωσα από τον ύπνο, τον άκουσα να μου μιλάει για συστήματα και τακτική γιατί εκείνη την ώρα ακόμα μελετούσε...». Τάδε έφη Αριέν Ρόμπεν για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και αυτή η ατάκα από μόνη της είναι ικανή να κάνει τον καθένα να καταλάβει γιατί ο Καταλανός νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έχει πετύχει τόσα πολλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Από την απόλυτη Μπαρτσελόνα που είχε στα χέρια του και την οποία οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στους τίτλους, μετά στην Μπάγερν Μονάχου που στα δικά του χρόνια ήταν επίσης μια αμείλικτη βαυαρική μηχανή των γκολ και των επιτυχιών και τώρα στην εντυπωσιακή Μάντσεστερ Σίτι.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πλέον πανηγυρίσει 500 νίκες στο ποδόσφαιρο ως προπονητής στους τρεις συλλόγους όπου έχει θητεύσει. Έχει 179 θετικά αποτελέσματα σε 247 ματς με την Μπαρτσελόνα, 121 νίκες σε 161 αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου και τώρα στους «πολίτες» που έχουν σχεδόν... καθαρίσει τη φετινή Premier League, έφτασε στις 200 νίκες σε μόλις 273 ματς!

Μάλιστα, αυτή η επίδοση επί αγγλικού εδάφους, είναι η κορυφαία που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά, αφού την 200άρα κανείς δεν είχε καταφέρει να τη φτάσει τόσο σύντομα, όσο το πέτυχε ο Πεπ Γκουαρδιόλα! Μέχρι και ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι είχε χρειαστεί 309 παιχνίδια, ο Κένι Νταλγκλίς στην Λίβερπουλ 333, ο Ντον Ρέβι στην Λιντς Γιουνάιτεντ 344 και ο Μπομπ Πέισλι, ο τεράστιος αναμορφωτής των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ είχε παίξει 351 ματς για τις δικές του 200 νίκες.

image

Τα λεφτά φέρνουν την ποδοσφαιρική ευτυχία

Αυτό είναι κάτι που ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει πολύ καλά πλέον από τη συνεργασία του με το αφεντικό εξ Αραβίας στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός προπονητής είναι πολύ τυχερός που έχει την απόλυτη στήριξη του ιδιοκτήτη του κλαμπ που ανοίγει συνεχώς την κάνουλα με τα χρήματα.

Στόχος, να έχει το ρόστερ της ομάδας ό,τι πιο ποιοτικό του ζητήσει ο Πεπ, προκειμένου ο σύλλογος να φτάσει σε τίτλους και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πολυπόθητο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αυτό, παραμένει απωθημένο μέχρι στιγμής, αν και για φέτος είναι εξασφαλισμένη η παρουσία στα προημιτελικά...

«Μπορείς να κατακτήσεις έναν τίτλο με μέτριους έως καλούς παίκτες, όμως, για να παίρνεις συνέχεια τίτλους και να είσαι επιτυχημένη ομάδα, χρειάζεσαι παίκτες που να είναι του κορυφαίου επιπέδου και αυτοί κοστίζουν ακριβά. Εμείς έχουμε χρήματα και παίρνουμε καλούς ποδοσφαιριστές» είχε πει ο Πεπ.

Εξήγησε, έτσι, έναν από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους η Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να φτάσει στο +12 και το +13 από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ αντίστοιχα στην κορυφή του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας άμεσα στην κυριαρχία στην Premier League μετά το... διάλειμμα που έκανε πέρυσι στη χρονιά που ήταν γραμμένη στ' άστρα για τη Λίβερπουλ.

Από την έναρξη της σεζόν 2016-2017, όταν ο Καταλανός προπονητής αφίχθη στην Αγγλία για ν' αναλάβει το «τιμόνι» της Μάντσεστερ Σίτι, με την πρώτη του σεζόν να είναι κακή και τελείως αναγνωριστική μέχρι να πάρει μπρος και να κατακτήσει τα πάντα στο διάβα του, ο Άραβας ιδιοκτήτης του κλαμπ, του έχει προσφέρει 650 εκατομμύρια για μεταγραφές!

Και αφού τα προηγούμενα χρόνια τα έβρισκε σκούρα στην προσπάθειά του να βρει αμυντικούς που να κρατούν... σθεναρή αντίσταση στους αντιπάλους, φέτος έχει πετύχει διάνα με την προσθήκη και του Ζοάο Κανσέλο για τις πλευρές, αλλά κυρίως για το ταίριασμα των Στόουνς και Ρούμπεν Ντίας!

Οι δυο τους ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα της ομάδας τους, έχουν μετρήσει μόλις τρία γκολ από αντιπάλους τους σε 16 αναμετρήσεις!

image

Ιστορικό αγγλικό σερί, η Ρεάλ και η Μπάγερν

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει ήδη το καλύτερο σερί που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ποτέ ξανά καμία άλλη ομάδα στο Νησί δεν έχει φτάσει στα 20 διαδοχικά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις όπως το έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι μετά και το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Πεπ, μπορεί να μην το σκέφτεται, ή μπορεί να το έχει κάπου γραμμένο στα στοιχεία που συλλέγει. Γιατί πρόκειται για ... control – freak άνθρωπο και κυρίως football – freak, όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Αριέν Ρόμπεν.

Η Σίτι, μπορεί πλέον να στοχεύσει στο σερί που έχουν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Οι «μερένγκες» από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 έχουν καταφέρει να φτάσουν στις 22 διαδοχικές νίκες και η κορυφαία ομάδα σε αυτό το κομμάτι είναι... η πρώην του Πεπ!

Η Μπάγερν Μονάχου με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο και έχοντας σαρώσει ό,τι τρόπαιο υπήρχε στο ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, κατάφερε μέχρι από τον Φλεβάρη του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους να καταγράψει 23 σερί θετικά αποτελέσματα! Και γιατί ο Πεπ να μην προσπαθήσει να το σπάσει και αυτό το ρεκόρ;

Και ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για μια ομάδα από την οποία πέρασε, στην οποία κι εκείνος μεγαλούργησε και την οποία ακόμα ο ίδιος έχει σε ένα σημείο στην καρδιά του; Αρκετά μεγάλο κίνητρο από μόνο του...

image

Το φούτερ και η απίθανη δωρεά

Δεν είναι δυνατό να μην έχει παρατηρήσει κάποιος το ιδιαίτερο φούτερ που φοράει στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο του ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Είναι γνωστή η στήριξή του στην οργανισμό Open Arms για την βοήθεια προς τους πρόσφυγες που αναζητούν βοήθεια και ένα πολύ καλύτερο μέλλον βάζοντας σε τεράστιο ρίσκο τη ζωή τους στα νερά της Γηραιάς ηπείρου με τα φουσκωτά όπου ψάχνουν στεριά... Μια καλύτερη στεριά από εκείνη στην οποία βρίσκονταν...

Ο Πεπ το δηλώνει με τον τρόπο του και προωθεί το μήνυμα για την ανθρωπιά και την συνεισφορά για τον συνάνθρωπο, η ζωή του οποίου τον έφερε αντιμέτωπο με απίθανες δυσκολίες και δυσκολίες σε αντίθεση με άλλους.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Γκουαρδιόλα έκανε και μια τρομερή δωρεά στο Open Arms, διαθέτοντας 130.000 λίρες για την επισκευή στις φθορές που ήταν απαραίτητο για το σκάφος του οργανισμού που προσπαθεί να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

«Είναι εξαιρετική η στήριξη του Open Arms σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε συνθήκες τις οποίες δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς μας. Πολλές φορές υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από απώλεια ζωής των μελών των οικογενειών τους και ο οργανισμός βοηθάει τόσο διασώζοντάς τους από την θάλασσα, όσο και στο “μετά” όπου χρειάζονται φροντίδα» ανέφερε ο Πεπ στην συνδρομητική ιστοσελίδα «TheAthletic».

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+