Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ: Οταν ο Φαμπίνιο αγωνιζόταν για τη «βασίλισσα» (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ: Οταν ο Φαμπίνιο αγωνιζόταν για τη «βασίλισσα» (vid)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Πούσκας» με τον Φαμπίνιο να έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδα η οποία του έδωσε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε κορυφαίο επίπεδο!

Σήμερα, στα 27 του, ο Φαμπίνιο είναι ένας από τους καλύτερους μέσους του κόσμου του. Στο κασέ του μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ελάχιστοι σύλλογοι. Ο δρόμος για την κορυφή όμως μόνο εύκολος δεν ήταν.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Φλουμινένσε και στην Ευρώπη ήρθε μέσω της Ρίο Άβε.

Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τον πορτογαλικό σύλλογο - κι ο Ζόρζε Μέντες - τον έφεραν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ως δανεικό στην Καστίγια τη σεζόν 2012-2013. Μάλιστα, επί Μουρίνιο έγραψε στο βιογραφικό του και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα.

Στις 8/5 του 2013, έπαιξε για 14' στο 6-2 επί της Μάλαγα, έχοντας μάλιστα και μία ασίστ.

Ο Αλμπέρτο Τορίλ, ο προπονητής της Καστίγια εκείνη τη σεζόν θυμάται το νεαρό, ντροπαλό αγόρι.

«Ήταν πολύ ντροπαλός, αλλά μπορούσες να διακρίνεις αμέσως τις δυνατότητες που είχε.

Όταν ήρθε στη Ρεάλ, έπαιζε σε μια κάπως περίεργη θέση για τον τύπο του ποδοσφαιριστή που ήταν. Ήταν 1,90 μ. και έπαιζε ως δεξί μπακ, ασυνήθιστο. Όχι;

Έπαιζε περιστασιακά ως στόπερ, αλλά ποτέ ως μέσος. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμασταν σίγουροι πού θα ήταν η καλύτερη θέση του στο μέλλον», θυμάται ο Τορίλ.

Ο Φαμπίνιο πραγματοποίησε 30 εμφανίσεις για την Καστίγια εκείνη τη σεζόν, ενώ για την ευκαιρία που του έδωσε ο Μουρίνιο να παίξει σε ματς με την πρώτη ομάδα, σχολιάζει:

«Ο Μουρίνιο και το προπονητικό του τιμ, είχαν σεβασμό για τον Φαμπίνιο. Πάντα ρωτούσαν για την εξέλιξή του και ήταν πολύ προσεκτικοί στην ανάπτυξή του. Συμμετείχε συχνά στην προπόνηση με την πρώτη ομάδα».

Όσο για το τί του έκανε εντύπωση σ' αυτόν τον παίκτη, λέει:

«Ήταν πρόθυμος να μάθει. Ήταν πολύ καλός στη θέση του και πάντα έκανε έπαιρνε καλές αποφάσεις όταν είχε την μπάλα. Οι συμπαίκτες του τον αγάπησαν».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα