Η πρώτη προπόνηση του Αλεξανδρόπουλου με την Εθνική (pics, vid)

Gazzetta team
Η Εθνική μας ομάδα προπονήθηκε το Σάββατο (27/3) στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν από το φιλικό με την Ονδούρα (28/3, 17.00). Η «πρώτη» του Αλεξανδρόπουλου και η κατάσταση των Τσιμίκα - Πέλκα.

Λίγες μέρες μετά το σπουδαίο 1-1 εναντίον της Ισπανίας, η Εθνική μας ομάδα προπονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν από το φιλικό με την Ονδούρα (28/3, 17.00) στην Τούμπα. Ο χαφ του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση της καριέρας του με την ομάδα των ανδρών, έχοντας κληθεί από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε για τον 19χρονο μέσο που κλήθηκε στην Εθνική και απάντησε: «Τον παρακολουθούσαμε. Έχει κάνει βήματα προόδου. Έχει να μάθει πολλά ακόμα όμως είχαμε λόγο να τον καλέσουμε μετά το πρόβλημα του Πέλκα. Ελπίζουμε να είναι ΟΚ ο Πέλκας αλλά θέλουμε παραπάνω παίκτες και για τη Γεωργία. Ίσως να τον δούμε να παίζει και να δούμε την πρόοδό του».

Ο Δημήτρης Γιαννούλης που ενσωματώθηκε την Παρασκευή (26/3) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας χάσει την πρεμιέρα με την Ισπανία, ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα, ενώ αρκετά καλύτερα είναι ο Κώστας Τσιμίκας που έγινε αλλαγή κόντρα στη «φούρια ρόχα», αλλά και ο Δημήτρης Πέλκας που τέθηκε νοκ άουτ λόγω προβλήματος στο ισχίο. Ενδέχεται πάντως να προφυλαχθεί κόντρα στην Ονδούρα, ώστε να είναι διαθέσιμος με τη Γεωργία (31/3, 21.45)

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Εθνική Ομάδα ενόψει του φιλικού αγώνα εναντίον της Ονδούρας στο γήπεδο Τούμπας (28/3, 17:00 – OPEN BEYOND, Cosmote TV), ο οποίος σηματοδοτεί την αγωνιστική επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη έπειτα από 14 χρόνια. Μετά την πρεμιέρα στην προκριματική φάση του Μουντιάλ και το ταξίδι τους από την Γρανάδα, όπου η Ελλάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ισπανία, οι διεθνείς προπονήθηκαν το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Δείτε στιγμιότυπα από την προπόνηση των παικτών, μία ημέρα πριν από το ματς της Τούμπας, όπου η Εθνική αγωνίζεται εκ νέου ύστερα από 14 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 22 Αυγούστου 2007, οπότε διεξήχθη ο αποχαιρετιστήριος φιλικός αγώνας προς τιμήν τού τότε αρχηγού της και, πλέον, νεοεκλεγέντος προέδρου της ΕΠΟ, Θ. Ζαγοράκη, με αντίπαλο την Ισπανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζόλης: «Όνειρό μου να παίξω σε ένα Μουντιάλ»

Εθνική: Θετικό δείγμα παίκτη στην Ονδούρα, που απομονώθηκε

Φαν'τ Σχιπ: «Να μην ξεχνάμε που ήταν η Εθνική και να είμαστε ταπεινοί, θα μας δώσει ώθηση το αποτέλεσμα με Ισπανία»