Τουρκία – Ολλανδία: Αριστουργηματικό φάουλ ο Γιλμάζ και πρώτο χατ-τρικ στα 36 του! (vid)

Gazzetta team
Τουρκία – Ολλανδία: Αριστουργηματικό φάουλ ο Γιλμάζ και πρώτο χατ-τρικ στα 36 του! (vid)

bet365

Ο Μπουράκ Γιλμάζ βρήκε το αγαπημένο του «θύμα» με το εθνόσημο, την Ολλανδία και ολοκλήρωσε μυθική εμφάνιση και το πρώτο χατ-τρικ της διεθνούς καριέρας του, με ένα αριστοτεχνικό απευθείας φάουλ για το 4-2 της Τουρκίας.

Είναι ο ηγέτης στη γραμμή κρούσης της εθνικής Τουρκίας την τελευταία 10ετία, αλλά και ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της. Ωστόσο, είχε να σκοράρει δύο ολόκληρα χρόνια. Η πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022, όμως, κόντρα στην Ολλανδία αποδείχθηκε σημαδιακή για τον 36χρονο, αισίως, Μπουράκ Γιλμάζ, με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας.

Ο πολύπειρος «killer» της Λιλ προσέφερε one-man show κόντρα στους Οράνιε, πετυχαίνοντας το παρθενικό του χατ-τρικ με το εθνόσημο, το οποίο και σφράγισε με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, για το 4-2 των γηπεδούχων!

Μάλιστα, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ απέναντι στην Ολλανδία τον 21ο αιώνα (6), ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (4), καθώς και ο πρώτος που σημειώνει χατ-τρικ εναντίον της μετά τον Κλάους Άλοφς της Δυτικής Γερμανίας το 1980!

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα