Της πάνε τα... Μουντιαλικά μπαράζ! (vids)

Της πάνε τα... Μουντιαλικά μπαράζ! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Της πάνε τα... Μουντιαλικά μπαράζ! (vids)

bet365

Η Ελλάδα κέρδισε το Γιβραλτάρ και πλέον είναι κι επίσημα στην κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ. Η Εθνική μας ομάδα, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της με σύμμαχο την παράδοση, μιας και μετρά δύο προκρίσεις σε δύο μπαράζ για το Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει!

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Έγινε το αναμενόμενο. Η Ελλάδα κέρδισε το Γιβραλτάρ με 4-0 και πλέον έχει το μυαλό της στη κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (15:00). Τότε, στη Ζυρίχη της Ελβετίας θα μάθει ποια ομάδα θα είναι το τελευταίο της εμπόδιο πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Βάση της προϊστορίας ωστόσο, μάλλον οι υποψήφιοι αντίπαλοι θα πρέπει να... φοβούνται την Ελλάδα κι όχι η χώρα μας εκείνες! Μπορεί οι υποψήφιοι να είναι μεγάλα ονόματα όπως η Ιταλία,η Ελβετία, η Κροατία και η Δανία, αλλά και τις προηγούμενες δύο φορές που χρειάστηκε η Ελλάδα να περάσει από μπαράζ, δεν είχε εύκολο έργο. Όμως, τελικά τα κατάφερε! Έχει το απόλυτο στα play off, με δύο προκρίσεις σε δύο συμμετοχές και φυσικά θέλει να... τριτώσει το καλό!

Η Ουκρανία του Σεβτσένκο το πρώτο θύμα!

Παρθενική συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε μπαράζ ήταν το 2010. Τότε, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, η Ελλάδα έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ουκρανίας στα μπαράζ για να βρεθεί στα τελικά. Μιας δυνατής Ουκρανίας, με τον Σεβτσένκο στην κορυφή της επίθεσης, να αναζητά την συμμετοχή στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

Που να 'ξερε πως η Ελλάδα δεν αστειεύεται! Πρώτο παιχνίδι στο γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο στις 14 Νοεμβρίου του 2009. Η Ουκρανία καταφέρνει και παίρνει το... αβαντάζ της πρόκρισης, μιας και το τελικό 0-0 της έδινε τον πρώτο λόγο για την ρεβάνς στο Κίεβο τέσσερις μέρες αργότερα.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (65' Χαριστέας

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοβ, Ρακίτσκι, Χατσερίντι, Κούτσερ, Κόμπιν, Μίχαλικ, Τίμοστσουκ, Γκούσιεβ (83' Αλίεβ), Ρόταν (46' Γιαρμολένκο), Μιλέβσκι, Σεβτσένκο

Σάλπι-σμα πρόκρισης!

Τι δεν είχαν υπολογίσει οι Ουκρανοί; Τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη! Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική, μιας και ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε νωρίς και έγινε αλλαγή, τελικά όλα πήγαν πρίμα για την χώρα μας.

Στο 31', ο Σαμαράς με μια μαγική μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας κι αυτός έκανε με άνεση το 0-1. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Να παίξει άμυνα! Το έκανε εξαιρετικά, έχοντας τρία στόπερ (Βύντρα, Μόρα, Κυργιάκο) και βάζοντας τον Τζιόλη αντί του Χαριστέα στο 71'. Οι Ουκρανοί πίεσαν, αλλά άμυνα και Τζόρβας κατέβασαν ρολά και η έστειλαν την Ελλάδα στο δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας της.

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65' Γκάι), Αλίεφ (56' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Σέφτσουκ), Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' λ.τρ. Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης).

Η Ρουμανία άντεξε 67 λεπτά...

Το 2013 ο δρόμος για τα γήπεδα της Βραζιλίας, πέρναγε και πάλι από τα μπαράζ για την Εθνική μας ομάδα. Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν η Ρουμανία. Πιο εύκολος αντίπαλος από την Ουκρανία, αλλά εξίσου επικίνδυνος.

Μέχρι να πάρει το... όπλο του ο Μήτρογλου. Αυτό έγινε στο 14' του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η Ρουμανία κατάλαβε τι την περίμενε. Μπορεί στο 19' να ισοφάρισε με τον Στάνκου, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης έκανε το 2-1 και στο 67' ο Μητρο-γκολ έβαλε οριστικά... ταφόπλακα στους Ρουμάνους παρά το εκτός έδρας τέρμα που είχαν σημειώσει, διαμορφώνοντας το 3-1.

Στη ρεβάνς πλέον η Ρουμανία ήθελε πλέον δύο γκολ διαφορά για να ελπίζει σε πρόκριση, κάτι που γνώριζε πως κόντρα στους Έλληνες ήταν πάρα πολύ δύσκολο...

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (85' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Λόμποντς, Ματσέλ, Γκάρντος, Γκοϊαν, Ρατς, Μπουρτσεάνου (75' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (74' Γκροσάβ), Στάνκου, Τανάσε (86' Μαξίμ), Μάρικα.

«Σφράγισε» τα εισιτήρια για Βραζιλία στο 23'

Όπως ήδη είπαμε τα πράγματα για την Ρουμανία ήταν δύσκολα μετά το 3-1 στην Ελλάδα. Η... σεμνή τελετή στη Ρουμανία ολοκληρώθηκε μόλις 23 λεπτά μετά την σέντρα. Τότε και πάλι ο... πιστολέρο Μήτρογλου σκόραρε και μας έστειλε μια και καλή στο Ρίο και στη Βραζιλία!

Το μόνο που κατάφεραν οι Ρουμάνοι ήταν να ισοφαρίσουν στο 55'. Με ένα γκολ που ήρθε και πάλι από ελληνικά πόδια! Βλέπετε, ο Τοροσίδης με αυτογκόλ σημείωσε το 1-1, ένα αυτογκόλ όμως που λίγη σημασία είχε. Η Ελλάδα ήταν ήδη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27' Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87' Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58' Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72' λ.τρ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' λ.τρ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74'Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Κάτι αντίστοιχο με τα παραπάνω ψάχνει λοιπόν η Ελλάδα για ακόμα μια φορά. Για την ακρίβεια, για τρίτη φορά! Έχει κάνει το 2/2 σε μπαράζ (και μάλιστα αμφότερες οι φορές ήταν για πρόκριση σε Μουντιάλ) και ελπίζει πως όποιος αντίπαλος κι αν παρουσιαστεί στο δρόμο της θα τα καταφέρει για τρίτη φορά!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα