Φουντούλης στο Gazzetta: «Δεν θέλω να είμαι σύμβολο, όλα αυτά που βλέπαμε μας πονάνε» (vid)

Δήμος Μπουλούκος
Φουντούλης στο Gazzetta: «Δεν θέλω να είμαι σύμβολο, όλα αυτά που βλέπαμε μας πονάνε» (vid)

bet365

Ο Γιάννης Φουντούλης μετά τη λήξη του τελικού με τη Σερβία μίλησε στο Gazzetta για τα συναισθήματα που τον γεμίζουν αυτές τις ημέρες, δεν θεωρεί τον εαυτό του σύμβολο, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ήταν Σημαιοφόρος.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μέσα σε 20 ημέρες τα έχει ζήσει όλα. Εκπληκτική πορεία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό τουρνουά, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου (ήττα 101-3 από τη Σερβία) και Σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης. Για όλα αυτά μίλησε στο Gazzetta, αρνούμενος καταρχάς το ρόλο του συμβόλου.

Για τη συγγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό αμέσως μετά τον ημιτελικό είπε:

«Είπα κάτι που πιστεύω. Δεν θέλω να έχω το ρόλο του συμβόλου. Είπα αυτό που ένιωσα και σε κάτι τέτοιες στιγμές που συμβαίνουν αυτά στη χώρα σου, δεν μπορεί το μυαλό σου να μην είναι εκεί. Πολλές φορές στη ζωή πρέπει να νιώσει τον πόνο κάποιος κοντινός σου άνθρωπος για να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει και να αξιολογήσεις ορισμένα πράγματα. Όλα αυτά που βλέπαμε μας πονάνε, είμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά αυτό συμβαίνει στο σπίτι μας. Είπα αυτό που πιστεύω κι εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα.»

Για το γεγονός ότι είναι Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης τόνισε:

«Δεν σταματάει αυτό το εικοσαήμερο εδώ να με εκπλήσσει ευχάριστα. Γίνονται πράγματα που αν μου τα έλεγες πριν από λίγο καιρό δεν θα τα πίστευα. Τελικά δεν ξέρω ποια είναι μεγαλύτερη τιμή, ότι πήρα μετάλλιο με τη χώρα μου ή ότι κρατάω τη σημαία της χώρας μου σε τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι συναισθήματα να νιώσω κάθε μέρα που ξημερώνει, είμαι πολύ γεμάτος από συναισθήματα, είναι μεγάλη η τιμή αυτή.»

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα