Λούδης στο Gazzetta: «Φανταστικό τουρνουά για την Ελλάδα»

Αντώνης Πατσούρας
Λούδης στο Gazzetta: «Φανταστικό τουρνουά για την Ελλάδα»

bet365

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης σχολιάζει τον τελικό με την Σερβία αλλά και για την παρουσία της Ελλάδος στο Τόκιο.

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο πόλο ανδρών και αυτό ήταν το ασημένιο αφού στον μεγάλο τελικό στο Τόκιο ηττήθηκε με 13-10 από την Σερβία.

Η εθνική μας ομάδα τελείωσε με μια ήττα, η Σερβία με δυο αλλά η ομάδα του Σάβιτς είναι για 2η συνεχόμενη διοργάνωση στην κορυφή του κόσμου.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης σχολιάζει τον τελικό με την Σερβία αλλά και για την παρουσία της Ελλάδος στο Τόκιο.

Το σχόλιο του Κώστα Λούδη

«Εμπειρία από την Σερβία, καλή αντίδραση η Ελλάδα»

«Ήταν ένα παιχνίδι που πήγε όπως περίμενα. Απέναντι μας είχαμε μια σπουδαία ομάδα που έχει τρομερά στον παραπάνω και μεγάλη ποιότητα. Φυσικά και η Ελλάδα έχει ποιότητα αλλά δεν είχε την εμπειρία που έχει η Σερβία από τελικούς.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά αλλά η αντίδραση μας ήταν εξαιρετική. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι με ψυχραιμία, χωρίς πανικό και με μεθοδικότητα. Φτάσαμε στο 10-10 λίγα λεπτά πριν από το φινάλε και είχαμε ευκαιρία να πάρουμε προβάδισμα.

Η Σερβία έπαιξε 5' λεπτά καλά με την Ισπανία για να πάει στον τελικό αλλά με την Ελλάδα δυσκολεύτηκε. Βρήκε όμως τις λύσεις. Θεωρώ ότι κέρδισε δίκαια.

«Θα κερδίσουμε σύνυομα τους Σέρβους»

Θα έρθει και η νίκη με τους Σέρβους σε μεγάλο τουρνουά. Νομίζω θα γίνει σύντομα.

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι τα παιδιά έφεραν το πρώτο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ήταν στεναχωρημένα που δεν πήραν το χρυσό.

Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά και τους προπονητές τους.

«Φανταστικό τουρνουά»

Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό που πέτυχε η ομάδα μας στο Τόκιο είναι εκπληκτικό, φανταστικό.

Είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις ομάδα που να παίζει τόσο καλά σ' ένα ομαδικό άθλημα σ' ένα τουρνουά 15 ημερών.

Η ομάδα είχε σταθερή ψυχολογία, είχε σπουδαία τακτική προσέγγιση και ανέβαζε την απόδοση της από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό για οποιανδήποτε ομάδα.

Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι ήμασταν ανταγωνιστική έως το τέλος.

«Ελπίζω να πατήσουμε στην επιτυχία»

Όσο αφορά την επόμενη ημέρα θα πω ότι πρέπει η πολιτεία να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα και να δώσει λύση στο θέμα των εγκαταστάσεων.

Δεν μπορεί οι εθνικές μας ομάδες να μην έχουν το σπίτι τους. Το Ζάππειο είναι το ωραιότερο κολυμβητήριο στον κόσμο και σαπίζει. Αυτό θα πρέπει να είναι το σπίτι μας.

Είναι έγκλημα να μην έχουμε προπονητήριο δικό μας.

Πολλοί Έλληνες γνώρισαν και αγάπησαν το πόλο μέσα από αυτή την επιτυχία των παιδιών. Πρέπει να τους κρατήσουμε κοντά μας.

Θέλουμε μεγαλύτερη προβολή από τα ΜΜΕ για τις εθνικές ομάδες και για τις εγχώριες διοργανώσεις».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα