Βλάχος: «Πρέπει να φας τη... σφαλιάρα σου για να έρθει η στιγμή της καταξίωσης» (vid)

Νίκος Καρφής
Βλάχος: «Πρέπει να φας τη... σφαλιάρα σου για να έρθει η στιγμή της καταξίωσης» (vid)

bet365

Η σπουδαία Εθνική μας στο πόλο έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς, με τον προπονητή της ομάδας, Θοδωρή Βλάχο να μιλά για τα συναισθήματα του μετά τη σπουδαία στιγμή στο Τόκιο.

Έδωσαν τη ψυχή τους στην πισίνα του Τόκιο και κατάφεραν να φτάσουν στο ασημένιο μετάλλιο (xρυσό στις καρδιές μας) οι Έλληνες διεθνείς μετά την ήττα από τη Σερβία.

Η τεράστια Εθνική μας στο πόλο ανδρών έγραψε ιστορία με το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος αποθέωσε τους παίκτες του και τόνισε πως θα έρθουν κι άλλες μεγάλες στιγμές στο μέλλον.

O Bλάχος ήταν στον πάγκο της Εθνικής και στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Καζάν το 2015, ενώ στην ομάδα έπαιζαν και οι Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Δερβίσης, Μουρίκης, Γενηδουνιάς και Κολόμβος, οι οποίοι πανηγύρισαν και το ασημένιο στο Τόκιο. Ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα όπως έδειξε και στους Ολυμπιακούς.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήμασταν απογοητευμένοι. Όσο πιο μακρια φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Θέλαμε να κερδίσουμε στον τελικό. Παίξαμε με μια ομάδα που ήθελε μεγάλη προσοχή. Στη διάρκεια του ματς δέιξαμε πόσο θέλουμε να κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δεν έχω λόγια. Δείξαμε χαρακτήρα και επιστρέψαμε. Πιστεύω τώρα που τελείωσαμε, έχουμε κανει αρκετά πράγματα. Γράψαμε ιστορία, κάναμε νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μας γυρνούν πάντα στη μνήμη μας. Η απονομή θα μας μείνει. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο είναι υπέρτατη τιμή. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα καμαρώσω στο βάθρο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Θα έρθουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτοί που μας αγαπάνε θα έρθουν να μας δώσουν μια γρήγορη αγκαλιά στο αεροδρόμιο», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αργότερα ξαναμίλησε στην μεικτή ζώνη της ΕΡΤ, αναφέροντας: «Για εμας ηταν η πρωτη φορα που παίξαμε σε τελικό, ενώ οι Σέρβοι είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Έπαιξε μεγάλο ρόλο για το αποτελεσμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανεβήκαμε στο βάθρο. Έκλαψα όταν είδα τα παιδιά στο βάθρο, είναι στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό μας για πάντα. Είδα τα παιδιά να ανεβαίνουν στο βάθρο και στο Παγκόσμιο του Καζάν. Νιώθω τους παίκτες μου σαν παιδια μου. Πρεπει να φας τη.. σφαλιάρα σου για να ερθει η στιγμη να καταξιωθείς. Αυτή τη φορά καταφέραμε να βρεθούμε στη ζώνη των μεταλλιών και πήραμε το πολυπόθητο μετάλλιο».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα