Οι δυο «Ούγγροι» της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας

Αντώνης Πατσούρας
Οι δυο «Ούγγροι» της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας

bet365

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Γιάννης Φουντούλης έχουν θητεύσει στην Ουγγαρία και ξέρουν καλύτερα τους Μαγυάρους που θα συναντήσουν στον ημιτελικό της Παρασκευής (09:30) στο Τόκιο.

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας στο πόλο δίνει την Παρασκευή (09:30) τον πιο σπουδαίο αγώνα της (ημιτελικό) απέναντι στην Ουγγαρία στο Τόκιο με έπαθλο μια θέση στον τελικό.

Η Ελλάδα επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα αλλά το παιχνίδι της Παρασκευής δίνει μετάλλιο και θα είναι πιο δύσκολο και για τις δυο ομάδες.

Καλύτερος παίκτης της Ελλάδος στον αγώνα με την Ουγγαρία ήταν ο Γιάννης Φουντούλης.

Σκόραρε 3 φορές και κράτησε στο παιχνίδι την Ελλάδα στο ξεκίνημα όταν οι Ούγγροι πίεζαν ασφυκτικά.

Η εθνική μας ομάδα έχει δυο αθλητές που έχουν παίξει για χρόνια στην Ουγγαρία και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Τελικός Ευρώπης με τους Ούγγρους

Ο ένας εξ' αυτών είναι ο αρχηγός της Γιάννης Φουντούλης. Το 2019 από τον Ολυμπιακό πήρε μεταγραφή στην Φερεντβάρος και εκτός από τις επιτυχίες εντός συνόρων κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2019 ενώ το 2021 έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου η ομάδα του ηττήθηκε από την Προ Ρέκο.

Στην ομάδα της Φερεντσβάρος είχε συμπαίκτες τους Βάμος, Γιάκσιτς, Βάργκα και Ζαλάνκι που είναι βασικά μέλη της εθνικής Ουγγαρίας.

Ο άλλος παίκτης μας που ήταν για χρόνια στην Ουγγαρία είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Ο διεθνής περιφερειακός έπαιξε στην Έγκερ από το 2017 έως το 2020 και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το πόλο στη χώρα και φυσικά τους πρωταγωνιστές του.

Η κληρονομιά του Κάσας

Από την άλλη ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Βλάχος έχει σημαντικές επιρροές από τον Ζόλταν Κάσας.

Ο Ούγγρος προπονητής είχε δουλέψει 2 χρόνια στον Ολυμπιακό και είχε ως άμεσο συνεργάτη τον Βλάχο ο οποίος έμαθε πολλά από εκείνον στον τρόπο διαχείρισης αγώνων.

Το 2002 ο Κάσας είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση 4 τίτλων (Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης, πρωτάθλημα-κύπελλο στην Ελλάδα).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα