Μέρες «Euro 2004» στο Τόκιο για το ελληνικό πόλο

Μέρες «Euro 2004» στο Τόκιο για το ελληνικό πόλο

bet365

Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για τον μεγάλο στόχο της Ελλάδος που είναι το χρυσό στο Τόκιο και για τις ημέρες «Euro 2004» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αλήθεια είναι πως όταν έγραφα στις 27 Ιουνίου 2021 ότι η Ελλάδα θα παλέψει για μετάλλιο στο Τόκιο δεν είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να την δούμε στον τελικό της 8ης Αυγούστου.

Μπορεί γιατί ακόμη δεν είναι σίγουρο αλλά με τις εμφανίσεις της στο Τόκιο η εθνική ομάδα μας θυμίζει την Ελλάδα του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Έκπληξη μεγατόνων ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 από τους Έλληνες έκπληξη μεγατόνων έμοιαζε και το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από τον Ρεχάγκελ στον Βλάχο

Τώρα πλέον με τις απίστευτες εμφανίσεις των παιδιών του Θοδωρή Βλάχου μόνο έκπληξη δεν θα είναι. Η Ελλάδα έχει στον πάγκο της όχι έναν Γερμανό, τον Ρεχάγκελ, αλλά έναν Βολιώτη, τον Βλάχο, ο οποίος έχει ως δόγμα επιτυχίας την άμυνα και την πειθαρχία.

Τα ίδια είχε και ο Ρεχάγκελ.

Έχει στο τέρμα της τον Μάνο Ζερδεβά, που δεν είναι στην πιο ώριμη ηλικία της καριέρας του, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης το 2004 αλλά θα είναι σίγουρα στην κορυφαία επτάδα του τουρνουά.

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης θα "ντυθεί" Δέλλας και θα είναι "κέρβερος" στην άμυνα αλλά και μπαλαντέρ στην επίθεση ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς είναι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Άγγελος Χαριστέας μαζί.

Αλέξανδρος, Γιούρκας και Άγγελος

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου έχει την εξυπνάδα του Γιούρκα Σεϊταρίδη, αν και είναι διαφοτερικές οι θέσεις τους, ενώ ο Στέλιος Αργυρόπουλος θυμίζει Γιώργο Καραγκούνη.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος είναι ο Άγγελος Μπασινάς με καλή αμυντική παρουσία αλλά και με έξυπνο παιχνίδι στην επίθεση.

Φυσικά ο Γιάννης Φουντούλης είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ώριμος ο Χιώτης, δεν παίρνει πολλές προσπάθειες όταν δεν είναι σε καλή ημέρα αλλά καθοδηγεί την ομάδα και είναι ηγέτης μέσα στο νερό.

Ψάχνουμε τον Κατσουράνη...

Εντάξει είναι δύσκολο να συγκρίνεις το πόλο με το ποδόσφαιρο και τις θέσεις...

Το όπλο και το όνειρο

Το μεγάλο όπλο είναι η άμυνα μας και ειδικά η άμυνα στον λιγότερο. Φανταστική με Ουγγαρία, με Ιταλία και απίστευτη (0.8) με Μαυροβούνιο.

Η άμυνα δίνει τίτλους και η Ελλάδα μπορεί να ονειρευτεί ακόμη και το χρυσό στο Τόκιο. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της αλλά αυτή η ομάδα δεν υπολογίζει παραδόσεις.

Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ την Ουγγαρία σε Ολυμπιακούς. Την κερδίσαμε. Είχαμε να κερδίσουμε 25 χρόνια τις ΗΠΑ. Κερδίσαμε. Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ σε προημιτελικό. Κερδίσαμε. Είχαμε να βγούμε 1οι στον όμιλο από το 2004. Το πετύχαμε.

Αυτό που μένει είναι η ομάδα να φτάσει στον τελικό. Μια φορά τα έχει καταφέρει στην ιστορία της σε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου. Το 1997 στην Αθήνα στο Fina Cup.

Είχε αποκλείσει με 8-4 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία (πιθανή αντίπαλος στο Τόκιο η Ουγγαρία) αλλά είχε χάσει στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Για την ιστορία εάν η Ελλάδα πάει στον τελικό αυτός θα είναι ο 8ος σε παγκόσμια διοργάνωση, θα παίξει στις 8 Αυγούστου 2021 και θα είναι 6 χρόνια μετά από το χάλκινο στο Παγκόσμιο του Καζάν που είχε έρθει στις 8 Αυγούστου 2015.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Πατσούρας
Αντώνης Πατσούρας