Γενηδουνιάς στο Gazzetta: «Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να κατακτά τα τρόπαια, τα υπόλοιπα είναι περιττά»

Δημήτρης Ντζάνης
Γενηδουνιάς στο Gazzetta: «Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να κατακτά τα τρόπαια, τα υπόλοιπα είναι περιττά»

bet365

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίνος Γενηδουνιάς έφυγε από την Πάτρα με τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας, του MVP στο Final 4, του πρώτου σκόρερ και υπογράφοντας πολλά αυτόγραφα. Αποστολή - Πάτρα: Δ. Ντζάνης

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς τα πήρε όλα και έφυγε από την Πάτρα και το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέκτησε για άλλη μια φορά το τρόπαιο με τους «ερυθρόλευκους», αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 , καθώς και κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά, τέσσερα σημαντικά γκολ στην ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη και τρία στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των τελικών. Όταν με το 3ο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε το 10-3, λίγο πριν βγει η 3η περίοδος έφθανε στα 18 συνολικά γκολ σε τελικούς, όλα με τον Ολυμπιακό.

Άφηνε πίσω τους τον Μανώλη Μυλωνάκη και τον Γιώργο Ντόσκα, με 16 γκολ, και πλησίαζε τους πρωτοπόρους της σχετικής λίστας Γιώργο Αφρουδάκη και τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που έχουν από 19 γκολ .

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς δεν σημείωσε άλλο γκολ, όμως στο τέλος ήταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού που «πνίγηκαν» από τα μικρά παιδιά για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.

*Ντίνο, γνώριζες πως θα μπορούσες να γίνεις ο πρώτος σκόρερ στους τελικούς του Κυπέλλου;

«Όχι, δεν το γνώριζα. Μου είχε πει κάτι ο Φάνης Κουντουδιός στο Παπαστράτειο που βρεθήκαμε, αλλά δεν είχα καταλάβει ακριβώς».

genidounias olympiacos

*Θα κυνηγούσες το ρεκόρ αν το γνώριζες;

«Η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει, σημασία έχει ο Ολυμπιακός, να κατακτούμε τα τρόπαια, το σπορ είναι ομαδικό, τα υπόλοιπα είναι περιττά».

*Πώς είδες την ομάδα αυτό το τριήμερο;

«Δεν είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος θα έλεγα. Χθες (σ.σ. με τη Βουλιαγμένη) δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα, παίξαμε πολύ καλή άμυνα και στα δύο παιχνίδια, μόνο από αυτό είναι ευχαριστημένος, στην επίθεση και στον παίκτη παραπάνω θα έπρεπε να ήμασταν πολύ καλύτεροι, σπαταλάμε ευκαιρίες, είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί στα σημαντικά παιχνίδια του Champions League θα μας χρειαστεί. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας, δεν έχουμε χρόνο ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για ξεκούραση».

*Πού αφιερώνεις αυτό το τρόπαιο

«Όπως πάντα στην οικογένειά μου, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ και στους φιλάθλους που ήρθαν και από την Πάτρα και τις γύρω περιοχές και στον κόσμο του Ολυμπιακού, που είναι πάντα δίπλα μας».

 

Τελευταία Νέα