Champions League: Ο Πανιώνιος με Όρβοσι, η Βουλιαγμένη με Νουαζί Λε Σεκ στα πλέι οφ

Newsroom
Champions League: Ο Πανιώνιος με Όρβοσι, η Βουλιαγμένη με Νουαζί Λε Σεκ στα πλέι οφ

bet365

Η Βουλιαγμένη με αντίπαλο τη γαλλική Νουαζί-Λε-Σεκ και ο Πανιώνιος κόντρα στην ουγγρική Όρβοσι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League στην υδατοσφαίριση ανδρών.

Τους αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League στην υδατοσφαίριση ανδρών έμαθαν η Βουλιαγμένη και ο Πανιώνιος. Μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/10) η Βουλιαγμένη θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ τη γαλλική Νουαζί-Λε-Σεκ, ενώ ο Πανιώνιος θα αντιμέτωποι την ισχυρή Όρβοσι από την Ουγγαρία.

Και οι δύο ελληνικές ομάδες θα δώσουν τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας, στις 29 Οκτωβρίου, και τις ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (5/11) στην έδρα τους, αν και για τη Βουλιαγμένη υπάρχει ο αστερίσκος για το κολυμβητήριο που θα παίξει μιας και το δικό της είναι ανοιχτό.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού η Βουλιαγμένη, αν προκριθεί

Οι νικητές των ζευγαριών προκρίνονται στη φάση των ομίλων, όπου βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, αν η Βουλιαγμένη περάσει, θα βρεθεί μαζί με τους «ερυθρόλευκους» στον Α΄ όμιλο, όπου θα περάσει επίσης ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στη Γιάντραν Σπλιτ και την Οραντέα.

Ο Πανιώνιος, αν προκριθεί, θα μπει στον Β΄ όμιλο, όπως και ο νικητής του σπουδαιότερου ζευγαριού των πλέι-οφ, μεταξύ της Βάσας και της Μπρέσια. Οι ηττημένες ομάδες του Γ΄ προκριματικού θα συνεχίσουν στους «16» του Euro Cup.

Η Νουαζί-Λε-Σεκ μπορεί πέρασε από τη β' φάση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι, την Οραντέα και τη Βιτόρια Γκιμαράες. Διαθέτει μία πολύ έμπειρη ομάδα, στην οποία ξεχωρίζουν ο Αμερικανός Αλεξ Μπόουεν (γνώριμος στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Απόλλωνα) και δύο «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο: ο Ιβάν Κράπιτς, που παραμένει μέλος της εθνικής Κροατίας και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο μήνα στο Σπλιτ, και ο 36χρονος Αντόνιο Πέτκοβιτς.

Σε ό,τι αφορά την αντίπαλο του Πανιωνίου, η Ορβοσι μετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στους ομίλους του Champions League. Υπήρξε κυρίαρχος στην Ουγγαρία τη δεκαετία του 1969-1979, διάστημα στο οποίο κατέκτησε όλα της τα τρόπαια (επτά πρωταθλήματα και δύο κύπελλα), ενώ αναδείχθηκε και δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά και αποτελεί πλέον τη δεύτερη δύναμη στη χώρα της, πίσω από τη Φερεντσβάρος. Στην προηγούμενη φάση αντιμετώπισε τη Βουλιαγμένη στο Κότορ, τη νίκησε 13-9 και, παρά την απροσδόκητη ήττα της από την Τουρκουάν, κατετάγη πρώτη στον όμιλο, επικρατώντας εύκολα της γηπεδούχου Πρίμορατς.

Δεν έχει στο ρόστερ της ξένο παίκτη, αλλά διαθέτει πολλούς διεθνείς παίκτες, όπως ο Ντάνιελ Ανγκιαλ, ο Μπάλαζ Χαράι, ο Κρίστιαν Μάνχερτς, ο Γκέργκελι Μπούριαν και ο τερματοφύλακας Μάρτον Λεβάι.


Τα ζευγάρια των πλέι οφ


Όρβοσι (Ουγγαρία)-Πανιώνιος

Νουαζί-Λε-Σεκ (Γαλλία)-Βουλιαγμένη

Βάσας (Ουγγαρία)-Μπρέσια (Ιταλία)

Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)-Οραντέα (Ρουμανία)


Πώς διαμορφώνονται οι όμιλοι

Α': Προ Ρέκο (Ιταλία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ανόβερο (Γερμανία), Ραντνίτσκι (Σερβία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)/Οραντέα (Ρουμανία), Νουαζί-Λε-Σεκ (Γαλλία)/Βουλιαγμένη

Β: Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Σαμπαντέλ (Ισπανία), Σπαντάου (Γερμανία), Όρβοσι (Ουγγαρία)/Πανιώνιος, Βάσας (Ουγγαρία)/Μπρέσια (Ιταλία)

 

Τελευταία Νέα