World League: Οι ΗΠΑ και η Ιταλία για το χρυσό στο Στρασβούργο

Δημήτρης Ντζάνης
World League: Οι ΗΠΑ και η Ιταλία για το χρυσό στο Στρασβούργο

bet365

Η Ιταλία και οι ΗΠΑ είναι αυτές που έφθασαν στον τελικό του World League στην υδατοσφαίριση ανδρών, με τις ΗΠΑ να γίνονται η 7η χώρα που εξασφαλίζει την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα. Ποιες ομάδες είναι ήδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Στο Στρασβούργο ολοκληρώνεται η τελική φάση του World League με την Ιταλία και τις ΗΠΑ να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο την Τετάρτη (27/7).

Οι ημιτελικοί της Τρίτης (26/7) έδιναν και δύο εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας (14-30 Ιουλίου), στην ουσία δόθηκε ένα, καθώς η Ιταλία έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση από το παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Οι ΗΠΑ νικώντας στον ημιτελικό τη Γαλλία με 16-15, μαζί με την πρόκριση στον τελικό, εξασφάλισαν από τώρα και την παρουσία τους στη Φουκουόκα.

Η Ιταλία στο δικό της ημιτελικό, νίκησε την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία 9-8, από την οποία η «Σετεμπέλο» είχε ηττηθεί στα πέναλτι στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο Τζάκοπο Αλεζιάνι σημείωσε το νικητήριο γκολ για την Ιταλία, που θα επιχειρήσει για 4η φορά στην ιστορία της να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της.

Η Ελλάδα συν έξι στη Φουκουόκα

Την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Σερβία. Προσθέστε τις ΗΠΑ και τη διοργανώτρια Ιαπωνία και ήδη έχουν κλείσει οι εφτά από τις 16 συνολικά θέσεις.

Τα υπόλοιπα εννέα εισιτήρια θα προέλθουν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα ή προκριματικά τουρνουά, με την ακόλουθη σειρά: Ευρώπη 3, Αμερική 2, Ασία 2, Αφρική 1, Ωκεανία 1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα