Ιταλία - Ελλάδα 11-10: Ήττα στις λεπτομέρειες η εθνική ομάδα

Ιταλία - Ελλάδα 11-10: Ήττα στις λεπτομέρειες η εθνική ομάδα

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών πάλεψε μέχρι το τέλος με την Ιταλία στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, γνώρισε την ήττα 11-10 και τώρα το Σάββατο (3/7) θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο.

Σε ένα παιχνίδι ροντέο η εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ιταλία με 11-10 στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και την Κυριακή (3/7) θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο με τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία.

Τριάντα έξι αποβολές σφύριξαν οι διαιτητές, από ένα σημείο και μετά οι αμυντικές ισορροπίες πήγαν περίπατο και όπως πήγε ο αγώνας όλα θα κρίνονταν σε μια στιγμή, σε μια πρωτοβουλία, σε ένα μεγάλο σουτ.

Και αυτό, δυστυχώς για την εθνική μας ομάδα, ήρθε από τη ιταλική πλευρά και τον πιο επικίνδυνο παίκτη της, τον Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, που με σουτ από τα 6μ. έκανε το 11-9, 58 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

«Υπήρξε μια ολιγωρία, δεχθήκαμε αυτό το καθοριστικό γκολ σε άμυνα στα ίσα, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι» δήλωσε στο τέλος ο Θοδωρής Βλάχος, που είδε τους παίκτες του να δίνουν τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό.

Οι διεθνείς κατέθεσαν την ψυχή τους στο νερό, από τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Μάνου Ζερδεβά, μέχρι και τον Κώστα Γούβη, που αγωνίστηκε τέσσερα λεπτά.

Oι Έλληνες ήταν «εφτάψυχοι», έβρισκαν τον τρόπο να απαντούν στους παγκόσμιους πρωταθλητές. Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα, προηγήθηκαν 3-1 και 4-2 με την ολοκλήρωση του α' οκτάλεπτου βρίσκοντας λύσεις στον παίκτη παραπάνω.

Τα τέσσερα γκολ ήταν πολλά για ένα οκτάλεπτο. Ομως ο Τζωρτζάτος άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και μαζί η ελλξηνική άμυνα να μπλοκάρεις τους παίκτες του Καμπάνια.

Στην επίθεση οι παλιοί ανέλαβαν δράση: Ο Βλαχόπουλος μείωσε 4-3 στα ίσα (7:20) και ο Φουντούλης ισοφάρισε 4-4 στον παραπάνω (2:51).
Οι Ιταλοί απάντησαν με δυο γκολ σε ένα λεπτό (6-4), όμως η Ελλάδα παρέμεινε «βεντούζα» με το γκολ του Νικολαϊδη (6-5).

Νέα ισοφάριση με τον Ντίνο Γενηδουνιά (6-6), όμως η Ιταλία με σερί 3-0, έδειξε να παίρνει σοβαρό προβάδισμα.
Και πάλι οι διεθνείς μας δεν το έβαλαν κάτω και τα γκολ των Κάκαρη και Καλογερόπουλου, σε 45'' έφεραν την Ελλάδα και πάλι σε απόσταση ενός γκολ, 9-8 (5:28).

Η εθνική ομάδα μπήκε στο 4ο οκτάλετπο στο -2 (8-10) και όσο τα λεπτά κυλούσαν οι ελπίδες μειώνονταν. ο Γενηδουνιάς μείωσε 10-9 στο 1:50, για να έρθει το γκολ από τον Ντι Φούλβιο (11-9).

Στα 4'' πριν από το τέλος ο Βλαχόπουλος μείωσε με πέναλτι, 11-10, οι Ιταλοί στην πάσα έκαναν λάθος, όμως ο χρόνος για το τελευταίο σουτ ήταν απαγορευτικός.

Οι διαιτητές Γκόλντεμπεργκ (ΗΠΑ), Ζβαρτ (Ολλανδία) τα έκαναν μαντάρα. Πήγαν στη λύση των αποβολών, όμως το πρόβλημα ήταν πώς διαχειρίστηκαν έναν ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και στο τέλος έφεραν εκνευρισμό και στις δύο πλευρές

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Iταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο (14/24, 58%), Ντι Φούλβιο 2/4, Νταμόντε 0/2, Ιόκι Γκράτα 1/1, Φοντέλι, Κανέλα 1/4, Μαρτσιάλι, Ετσενίκε 0/2, Πρεστσιούτι 2/4, Μπρούνι 1/2, Ντι Σόμα 1/4, Ντόλτσε 3,/5 Νικόζια.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2/6, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2/4, Φουντούλης 1/4, Παπαναστασίου 0/1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 0/5, Γούβης, Κάκαρης 1/2, Νικολαΐδης 1/3, Βλαχόπουλος 3/6, Τζωρτζάτος (10/31, 32%).

 

Τελευταία Νέα