Αξίζει ο Μέσι 1 ευρώ/δευτερόλεπτο;

Αξίζει ο Μέσι 1 ευρώ/δευτερόλεπτο;

Γιάννης Σερέτης
Αξίζει ο Μέσι 1 ευρώ/δευτερόλεπτο;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης θέτει το ερώτημα, με αφορμή την έρευνα του France Football για τους υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές και προπονητές και καταθέτει τη δική του λογική, περιμένοντας τις απόψεις των αναγνωστών.

Μάλιστα... Δημοσίευσε σήμερα το France Football τα αποτελέσματα της έρευνάς του για τις ετήσιες αποδοχές των υψηλότερα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών και προπονητών παγκοσμίως. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ετήσιο εισόδημα του Λέο Μέσι σε περίοδο κρίσης είναι 33 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των εσόδων του από χορηγούς – διαφημίσεις.

Δηλαδή... 1,04 ευρώ/δευτερόλεπτο ή 62 ευρώ/λεπτό ή 3.767,41 ευρώ/ώρα. Το «μεροκάματό» του φτάνει στις 90.417 ευρώ! Τα αξίζει; Ελα ντε...

Το κείμενο γράφεται περισσότερο ως αφορμή για τις δικές απόψεις και την άτυπη συζήτησή σας μέσω των μηνυμάτων, παρά για να καταθέσω τη δική μου λογική.

Ποια είναι αυτή; «Στεγνά»: αφού τα «φέρνει», ορθώς τα παίρνει. Η προσφορά του σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία πέντε χρόνια να ονομάζουμε «Μπαρτσελόνα» στην πραγματικότητα δεν αποτιμάται σε ευρώ. Δεν συνοψίζεται, δεν «τελειώνει» στο... «πάμε κάθε χρονιά τουλάχιστον στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πουλάμε μπόλικα εκατομμύρια ευρώ τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα, άρα με τον Μέσι η ομάδα αυξάνει τα έσοδά της και αξίζει τα χρήματα που παίρνει».

Η υπεραξία του brand name “Βarcelona” στην εποχή του Μέσι είναι δύσκολο να αποτιμηθεί, ακόμη και από εξειδικευμένους αναλυτές. Για τους υπόλοιπους του Top – 10 της λίστας έχω τις αμφιβολίες μου για το αν αξίζουν τόσο υψηλές αμοιβές, πλην του Μπέκαμ που παίρνει τα περισσότερα από τους προσωπικούς χορηγούς του και του Κριστιάνο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, τάσσομαι υπέρ του «απέφυγε κοροϊδίστικα λεφτά για μεταγραφές, δώσ’ τα καλύτερα στον παίκτη». Στο διηνεκές, αλλά ειδικότερα στην τρέχουσα περίοδο κρίσης, είναι σοφό για τις ομάδες, ακόμη και αυτού του επιπέδου, να δίνουν χρήματα σε άλλες ομάδες ΜΟΝΟ για παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν το status τους (το θέμα είναι ποιοι το αξιολογούν αυτό...) ή για πιτσιρικάδες στους οποίους «βλέπουν» το μέλλον. ΜΟΝΟ για τέτοιους παίκτες αξίζει να δώσει ΠΟΛΛΑ χρήματα μια ομάδα σε μια άλλη.

Υπάρχουν «άγουρες» αγορές, υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες ή ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν την επόμενη σεζόν, υπάρχουν Ακαδημίες... Αν υπάρχουν και ικανά στελέχη σε κάθε τομέα (scouting, Ακαδημία, άνθρωποι με ποδοσφαιρικό μάτι και μοντέρνα λογική στη σύγχρονη ποδοσφαιρική αγορά) και δομές τέτοιες που να επιτρέπουν στον σύλλογο να μην εξαρτάται μόνο από το χρήμα του «αφεντικού», μπορεί η ομάδα να προοδεύσει χωρίς ακριβές μεταγραφές. Η καθεμιά, βεβαίως, ανάλογα με το βεληνεκές της και τους στόχους της και την χώρα της και την εμπορικότητά της...

ΤΟ ΤΟΠ-10 ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
1) Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 33 εκατ. €
2) Ντέιβιντ Μπέκαμ (Λος Άντζελες Γκάλαξι) 31,5 εκατ. €
3) Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 29,2 εκατ. €
4) Σαμουέλ Ετό (Ανζί) 23,3 εκατ. €
5) Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 20,6 εκατ. €
6) Σέργιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 18,8 εκατ. €
7) Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι) 17,6 εκατ. €
8) Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι) 16,7 εκατ. €
9) Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης) 15,5 εκατ. €
10) Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου) 14,3 εκατ. €

ΤΟΤΟΠ-5 ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
1) Ζοσέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης) 14,8 εκατ. €
2) Κάρλο Αντσελότι (Παρί Σεν Ζερμέν) 13,5 εκατ. €
3) Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα) 9,5 εκατ. €
4) Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ) 9 εκατ. €
5) Γκους Χίντινκ (Ανζί) 8,6 εκατ. €

Follow me on twitter @ seretinio

 

Τελευταία Νέα