Γιούβε... για πλάκα! (vid)

Γιούβε... για πλάκα! (vid)

Gazzetta team
Γιούβε... για πλάκα! (vid)

bet365

Κυρία(ρχη) στη φάση των «16», πέρασε στο χαλαρό την Σέλτικ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Η Γιουβέντους επικράτησε 2-0, με τον Σαμαρά να κάνει εξαιρετική εμφάνιση!

Ο Σαμαράς μπορεί να το... πίστευε, όμως η Σέλτικ ήταν αδύνατον να κάνει το... θαύμα, καθώς στα τελευταία 29 παιχνίδια της εκτός έδρας στην Ευρώπη (εκτός προκριματικών) είχε 27 ήττες και η Γιουβέντους έδειξε ότι ήταν ανώτερη σε όλες τις γραμμές. Οι Μπιανκονέρι, λοιπόν, έφτασαν σε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 2-0, με τον Κόντε να κάνει αρκετές αλλαγές και να βλέπει την ομάδα του να παίζει στο... ρελαντί και να έχει τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στην 100ή εντός έδρας εμφάνισή της σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Champions League για την πρώτη πρόκριση στα προημιτελικά μετά το 2006.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γιουβέντους να ξεκινάει μόλις με δύο ξένους στην ενδεκάδα (Βιδάλ, Πογκμπά), κάτι που είχε να συμβεί σε παιχνίδι Champions League από τις 3 Δεκεμβρίου του 2002 (με Λεβερκούζεν), τους Σκωτσέζους να τρέχουν και πάλι σαν... τρελοί, να πιέζουν, όμως να μην μπορούν να πατήσουν στην περιοχή του Μπουφόν. Στο 13' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Φόρστερ να βγάζει το σουτ του Κουαλιαρέλα, τους γηπεδούχους να είναι... χαλαροί και τον Μάτρι στο 24' να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση. Ο Ιταλός πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Κουαλιαρέλα και την απόκρουση του Φόρστερ για να κάνει το 1-0 από κοντά, για να γίνει ο πρώτος Ιταλός της Γιούβε μετά τον Αντόνιο Κόντε, που σκοράρει και εντός και εκτός έδρας σε φάση νοκ άουτ στη διοργάνωση! Ο Ιταλός, μάλιστα, έχει 4 γκολ στις 4 φορές που ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της μεταγραφή του Φερνάντο Γιορέντε...

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Κόμονς έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Χούπερ και ο Μπουφόν με εκπληκτική απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ στο 28'. Η κατοχή μετά από λίγα λεπτά έφτασε μέχρι και το 59% για την Σέλτικ, με τους παίκτες του Λένον, όμως, να μην βρίσκουν τις λύσεις για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η τακτική του Κόντε απέδωσε, οι παίκτες του έδωσαν χώρο και δεν αναλώθηκαν σε ανούσια τρεξίματα, κράτησαν το μηδέν με σχετική άνεση και ο Σαμαράς, που ήταν ο καλύτερος των Σκοτσέζων, στο 35' έκανε το γύρισμα, όμως ο Χούπερ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για την μεγαλύτερη ευκαιρία της Σέλτικ στο πρώτο μέρος στο 35'.

Στην επανάληψη, ο Κουαλιαρέλα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 49' και σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόνο από στημένα και με μακρινά σουτ, ο Ιταλός έκανε το 2-0 στο 65' μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Βιδάλ. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 4ο γκολ του Κουαλιαρέλα σε 5 ματς στη διοργάνωση, τα περισσότερα για Ιταλό μετά το 5 του Ντελ Πιέρο τη σεζόν 2008-09.

Οι παίκτες του Λένον κατάλαβαν ότι όλα είχαν τελειώσει, έριξαν ταχύτητα, οι Ιταλοί έκαναν μέχρι το τέλος συντήρηση δυνάμεων, κάποια μακρινά σουτ των Σκοτσέζων δεν βρήκαν στόχο και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Η τελική διαφορά των γκολ (5) είναι η μεγαλύτερη για πρόκριση σε προημιτελικά μετά το 1977 (την Γκλέντοραν), ενώ το αήττητο σερί στην Ευρώπη έφτασε τα 18 ματς για την Γιουβέντους, με το καλύτερο σερί στην ιστορία της να είναι 20 (1969-2972).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα