Κονέ: «Ευτυχισμένος στην Ιταλία»

Κονέ: «Ευτυχισμένος στην Ιταλία»

Gazzetta team
Κονέ: «Ευτυχισμένος στην Ιταλία»

bet365

Ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε στην Αθλητική Κυριακή και στον Αρη Γάτα, από την Μπολόνια, για όλους και για όλα. ΑΕΚ, εθνική, Σάντος, Ζαγοράκης, δημοσιογράφοι, Μπολόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κονέ.

«Οταν έφυγα απο την Αθήνα για να πάω στη Λανς έμενα στο προπονητικό κέντρο και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για μένα.Σε ένα δωμάτιο μέσα χωρίς τηλεόραση, χωρίς υπολογιστή, με μοναδική συντροφιά τα βιβλία για να μάθω τη γλώσσα.Θέλει πολύ ψυχή και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να φτάσεις να ζήσεις το όνειρο σου».

-Όσοι φεύγουν δεν γυρίζουν ποδοσφαιρικά, εσύ πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις από την Λανς στην Ελλάδα τότε;

«Μπορώ να πω με σιγουριά στο σημείο που έχω φτάσει μέχρι σήμερα ποδοσφαιρικά ότι αυτό ήταν τότε ένα απο τα μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει, ίσως το μεγαλύτερο στην καριέρα μου που γύρισα τότε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.Θα είχε πάρει άλλη τροπή η καριέρα μου και η ζωή μου γενικότερα αν δεν επέστρεφα τότε γιατί εκτός από την Λανς με ήθελε και η Λιλ».

-Ποιοι σε στήριξαν πραγματικά σε αυτή την πορεία;

«Ο πατέρας μου και η οικογένεια μου, να φανταστείτε ο πατέρας μου γύριζε απο τη δουλειά και με περίμενε καθημερινά τρεις ώρες να ολοκληρώσω την προπόνηση για να πάμε σπίτι. Αναγκαζόταν πολλές φορές να κοιμάται στο αυτοκίνητο για να ξεκουραστεί».

-Πώς είναι τα πράγματα στη Μπολόνια;

«Είμαι πολύ καλά στη Μπολόνια,διαφορετική κουλτούρα ο κόσμος εδώ και πλέον ανήκουν στο παρελθόν οι περιπέτειες που είχα στην Αθήνα μικρότερος. Στην Ελλάδα δεν ήμουν συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι και το μυαλό μου ήταν σε άλλα πράγματα. Χάνουν τη μπάλα τα παιδιά στην Ελλάδα γιατί δεν τα αφήνουν οι διάφοροι τριγύρω να παίξουν ήρεμα και να αναπτυχθούν ποδοσφαιρικά».

-Γιατί χάνουν τη μπάλα τα παιδιά;

«Εγώ προσωπικά στα δεκαοχτώ μου όταν γύρισα έπεσαν όλοι πάνω μου. Εγραφαν απίστευτα πράγματα για το νέο ταλέντο της ΑΕΚ, το νέο δεκάρι, το μεγάλο αστέρι, πράγματα που δεν μπορούσα και εγώ καν να τα διαχειριστώ και μου έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά. Μου άρεσε το έξω, μου άρεσαν οι βόλτες με τους φίλους μου και πέρασαν τα πρώτα χρήματα απο τα χέρια μου που τα σπατάλησα σε όλες τις απολαύσεις. Μικρός ζήλευα που οι άλλοι είχαν καλα ρούχα και εγω δεν είχα και έτσι χάλασα πολλά απο τα χρήματα μου».

- Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι πώς είναι;

«Στην Ιταλία οι δημοσιογράφοι κρίνουν αξιοκρατικά, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αξίζουν δέκα περίπου που ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

-Πώς βλέπεις την κατάσταση της ΑΕΚ;

«Με μελαγχολεί η εικόνα της ΑΕΚ αλλά την περίμενα γιατί φαινόταν που πηγαίνει η κατάσταση. Περισσότεροι απο εβδομήντα ποδοσφαιριστές πέρασαν σε λίγα χρόνια και αυτό ειναι τραγικό για μια ομάδα».

- Στη Μπολόνια έπαιξε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Ο Ζαγοράκης έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά στην Μπολόνια δεν τα κατάφερε όπως μου λένε εδω οι άνθρωποι. Πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτός που άνοιξε το δρόμο ήταν ο Γεωργάτος για αυτόν μου λένε όλοι και για τον Καραγκούνη, όχι για τον Ζαγοράκη».

-Γιατί επέλεξες να παίξεις στην εθνική Ελλάδας και όχι στην Αλβανία που γεννήθηκες εκεί;

«Η Ελλάδα μου πρόσφερε τα πάντα, μεγάλωσα και εγώ και η οικογένεια μου ήρθαμε για ένα καλύτερο μέλλον. Μου πρόσφερε παιδεία η Ελλάδα και για το λόγο αυτο δεν το σκέφτηκα καθόλου και ήθελα να παίξω στην Εθνική ομάδα».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Σάντος; Βραζιλία θα πάμε;

«Ο κ.Σάντος με βοήθησε στην ΑΕΚ και είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και επαγγελματίας. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο πολλοί θα τον χαρακτηρίσετε περίεργο ή πως έχει κάποια κολλήματα, ναι τα έχει αλλά λόγω του τρόπου του, είναι ένας πολυ σοβαρός άνθρωπος και προπονητής. Με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα και αυτο το σέβομαι πάρα πολύ».

- Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη γενικά...

«Οι Ιταλοί με ρωτάνε για την κρίση και καταλαβαίνουν απόλυτα τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς η κρίση είναι προ των πυλών και εδώ».

- Ποιους ξεχωρίζεις από τους συμπαίκτες σου;

«Ο Τζιλαρντίνο, ο Ντιαμάντι είναι δυο συμπαίκτες μου μεγάλες προσωπικότητες και είμαι τυχερός που συνεργάζομαι μαζί τους. Κάνουμε παρέα και εκτός γήπεδου και οι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία έχουν άλλο επίπεδο και είναι έντονες και σημαντικές προσωπικότητες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα