Σύψας: «Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Gazzetta team
Σύψας: «Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»
Ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση όλων το διάστημα που έρχεται ζήτησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναμένει μέσα στο διάστημα αυτό την κορύφωση του κορονοϊού..

«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και ζήτησε από κόσμο να μην χαλαρώσει καθόλου. «Ο κορονοϊός, όπως και όλες οι επιδημίες, είναι απρόβλεπτος και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Η κορύφωση θα έρθει στα μέσα με τέλη Απριλίου, αλλά μέχρι τότε τα πράγματα ίσως να είναι δύσκολα. Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε ότι «το καλό σενάριο είναι ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση, εκεί θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης» και αν αυτό ισχύσει... «ελπίζω μέσα στον Μάιο να αρχίσουμε να συζητάμε για άρση των μέτρων».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά καλώ τους πολίτες να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο.

Για το Πάσχα και σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε είπε πως...«Μεγάλη εβδομάδα σπίτια μας, Ανάσταση στα μπαλκόνια μας».