Καταγγελία από Γάλλους influencers: «Μας έγινε πρόταση για να δυσφημίσουμε το Pfizer»

Gazzetta team
Καταγγελία από Γάλλους influencers: «Μας έγινε πρόταση για να δυσφημίσουμε το Pfizer»
Γάλλοι influencers κατήγγειλαν ότι μια μυστηριώδης εταιρεία τους πρότεινε πολύ καλή αμοιβή, για να δυσφημίσουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό Pfizer/BioNTech.

Στην εποχή των social media, των influencers και της κατευθυνόμενης διαχείρισης όλα είναι πιθανά. Όπως κάποια δυσφήμιση επί τούτου για τo hot topic της εποχής, τα εμβόλια. Γάλλοι influencers λοιπόν κατήγγειλαν, ότι μια μυστηριώδης εταιρεία συμβούλων τους πλησίασε και τους πρότεινε φυσικά πολύ καλή αμοιβή, για να δυσφημίσουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό Pfizer/BioNTech.

«Δεν ξέρω από πού προέρχεται, δεν ξέρω αν προέρχεται από τη Γαλλία ή από το εξωτερικό», ανέφερε ο Υπουργός Ολιβιέ Βεράν στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV και συμπλήρωσε: «Είναι αξιοθρήνητο, είναι επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο».

Οι influencers υποστήριξαν ότι έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια εταιρεία που φαινόταν να εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους προτάθηκε συνεργασία για λογαριασμό ενός πελάτη με τεράστιο προϋπολογισμό, ο οποίος όμως επιθυμούσε να παραμείνει στην ανωνυμία του.

«Είναι παράξενο. Μου έκαναν μια πρόταση συνεργασίας, για να δυσφημίσω το εμβόλιο της Pfizer με ένα βίντεο», έγραψε στο Twitter ο Λεό Γκρασέ, ο οποίος μετρά 1,17 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, το DirtyBiology.

«Η διεύθυνση της λονδρέζικης εταιρείας που επικοινώνησε μαζί μου είναι πλαστή. Δεν είχαν ποτέ γραφείο εκεί, είναι ένα κέντρο αισθητικής με λέιζερ! Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ύποπτα προφίλ στο LinkedIn… τα οποία εξαφανίστηκαν από σήμερα το πρωί. Όλοι τους εργάζονταν παλαιότερα στη Ρωσία», υποστήριξε στη συνέχεια ο Γκρασέ.

Ανάλογο περιστατικό ανέφερε και ο κωμικός Σαμί Ουλαντιτό με 400.000 συνδρομητές στο Youtube αλλά και ο ιστότοπος Et ça se dit Médecin («Και αυτό λέγεται ιατρική») με 84.000 ακόλουθους στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ