Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση που έχουν διαψεύσει τα Ελληνικά HOAXES ως «ψευδοεπιστήμη» (pics)

Gazzetta team
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση που έχουν διαψεύσει τα Ελληνικά HOAXES ως «ψευδοεπιστήμη» (pics)
Λάθος του Άδωνι Γεωργιάδη που έκανε ανάρτηση που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια έχει αμφισβητηθεί ως «ψευδοεπιστήμη» από τα Ελληνικά HOAXES.

Ανάρτηση που έχει επισημανθεί από τα Ελληνικά HOAXES ως «ψευδοεπιστήμη» από τον Μάιο του 2019, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, το πρωί του Σαββάτου, πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα θέμα, το οποίο είχε τίτλο «Νέα έρευνα δείχνει οτι τα αρχαία ελληνικά μπορούν να θεραπεύσουν την δυσλεξία».

Μόνο που τα Ελληνικά HOAXES που αποτελούν τον επίσημο συνεργάτη του Facebook στην χώρα μας για τον εντοπισμό, τον περιορισμό και το... banάρισμα των fake news και της παραπληροφόρισης, έχει διαφορετική άποψη.

Βλέπετε, είχαν ασχοληθεί πριν από περίπου 2 χρόνια με το συγκεκριμένο δημοσίευμα που κυκλοφορούσε και τότε, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία «Ψευδοεπιστήμη», καθώς έφτασαν στο εξής συμπέρασμα...

«Η μελέτη στην οποία αναφέρεται και η οποία δημοσιεύτηκε στο peer-reviewed περιοδικό Literacy το 2006 δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια μελέτη περίπτωσης. Δεν υπήρξε συγκριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων από πολλά παιδιά με την ίδια κατάσταση σε διαφορετικές γλώσσες ώστε να εξεταστεί αν πρόκειται όντως για επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ή αν τα ίδια αποτελέσματα προκύπτουν και απ’ την εκμάθηση άλλων γλωσσών.

Εν ολίγοις, τόσο η συγκεκριμένη μελέτη, όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο προαναφερθέν άρθρο, δεν αποτελούν επαρκείς αποδείξεις για τεκμηρίωση του ισχυρισμού πως η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας έχει την οποιαδήποτε θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της δυσλεξίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ