Οι άνθρωποι του Αγία Σοφία έχουν έναν πολύ καλό λόγο για να χαμογελούν

Gazzetta team
Οι άνθρωποι του Αγία Σοφία έχουν έναν πολύ καλό λόγο για να χαμογελούν
Αιτία αποτελεί η δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την Nestle Ελλάς στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου.

Από τους πρώτους μήνες του 2020 βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα, πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Η πανδημία επαναπροσδιόρισε τις ανάγκες όλων μας κι έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο από την υγεία.

Για να είμαστε, όμως, όλοι υγιείς δεν αρκεί να παίρνουμε τα προβλεπόμενα ατομικά προστατευτικά μέτρα. Οφείλουμε να κάνουμε όλοι το κάτι παραπάνω, βοηθώντας ο καθένας με τον τρόπο του αυτόν που το έχει περισσότερη ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο η Nestlé Ελλάς, η οποία αποτελεί κομμάτι της ελληνικής οικογένειας για πάνω από 120 χρόνια, προχώρησε σε μια πάρα πολύ σημαντική δωρεά.

Ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δωρίζοντας 6 παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία».

Με τη συγκεκριμένη δωρεά θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση της Nestlé αφορά τα παιδιά, αφού τα θεμέλια για την δημιουργία της εταιρείας μπήκαν όταν ο Henri Nestlé δημιούργησε τη Farine Lactée, την πρώτη τροφή (ένα μείγμα ψωμιού, γάλακτος και ζάχαρης) για βρέφη.

Ελπίζουμε ενέργειες όπως η παραπάνω να αποτελούν τον μπούσουλα για όλους μας και να βοηθάμε τον διπλανό μας ανάλογα με τις δυνατότητες μας.

Γιατί, αν υπάρχει κάτι που μας δίδαξε η μέχρι τώρα εμπειρία μας με τον κορωνοϊό, είναι πως για να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες όπως αυτή, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: η αλληλεγγύη.

Sponsored by Nestlé