Ο Σεργουλόπουλος εξήγησε γιατί είναι ενάντια στις μαθητικές παρελάσεις: «Πρέπει να καταργηθούν» (vid)

Gazzetta team
Ο Σεργουλόπουλος εξήγησε γιατί είναι ενάντια στις μαθητικές παρελάσεις: «Πρέπει να καταργηθούν» (vid)
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για την ζωή σου σαν πατέρας και εξήγησε γιατί είναι ενάντια στις μαθητικές παρελάσεις.

Την αντίθεσή του με τις μαθητικές παρελάσεις, εξέφρασε ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ο γνωστός παρουσιαστής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Tik Tak» του Αντώνη Σρόιτερ όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πως είναι να είσαι πατέρας...

«Δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός, δε βρίσκω κάποια δυσκολία. Δε χρειάζεται να πας σε σχολείο. Δε ξέρω αν φταίει που το παιδί μου είναι μικρό, αν εγώ είμαι καλός γονιός ή αν το παιδί μου είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο. Δε χρειάζεται να μάθεις, μπορείς να παίρνεις συμβουλές αλλά δεν είναι δύσκολο, είναι απλό πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πως είναι ο ίδιος σαν πατέρας; «Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς. Τηρώ τους κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έτσι πιστεύω. Τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθώ πρώτα εγώ. Είμαι πειθαρχημένος. Στεναχωριέμαι πολλές φορές αν δω να αντιδρά και θυμώνω. Δεν θέλω να θυμώνω. Συνεννοούμαστε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί… Με τρομάζει η εφηβεία. Πιστεύω όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μια προβολή του εαυτού σου. Θυμάσαι αυτά που είχες κάνει εσύ… Θυμάμαι τη δική μου εφηβεία. Ήμουν μούγκα, κάτω το κεφάλι, μηδέν. Ήξερα ότι αυτό το σιωπηλό τους σπάει τα νεύρα. Ο Γιώργος είναι ερωτευμένος. Θέλανε να παντρευτούν, είχαν δώσει λόγους γάμου. Το κοριτσάκι αυτό τελικά του είπε ότι αγαπά άλλον. Είχαμε δράματα, μου είπε “πως θα το ξεπεράσω τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί”. Είναι μόνο 7.5, κλάμα πολύ. Γέλαγα αλλά έκανα ότι κλαίω».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχει φέρει ο κορονοϊός στα παιδιά, λέγοντας: «Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω και να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά. Εγώ από τα παιδικά μου χρόνια με θυμάμαι να είμαι έξω και να παίζω δε θυμάμαι το διάβασμα, αυτά τα παιδιά θα θυμούνται το διάβασμα… Είναι αφύσικο το παιδί να ζει αυτό το πράγμα και πραγματικά δε ξέρω τι θα τους αφήσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ευτυχώς αυτή την περίοδο βρίσκομαι κοντά και δε χρειάζεται να λείπω. Νομίζω θα έπρεπε να χαθεί μια χρονιά, να ζήσουν με τους φίλους τους, τη ζωή τους, να μην έρχονται σε κρίση με τους γονείς τους, οι γονείς δεν είναι εκπαιδευτικοί, δε μπορούν να διαχειριστούν κάποια πράγματα».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις, τονίζοντας: «Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά. Τα παιδιά δεν έχουν λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει, δεν θα τον αφήσω, δεν θέλω. Μπορεί ο κάθε δήμος να φτιάξει ένα μνημείο όπου οι καλύτεροι μαθητές θα πηγαίνουν να καταθέτουν στεφάνια, να βγει και ένας λόγος και τελείωσε» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ