25η Μαρτίου: Παρέλαση με Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο

Gazzetta team
25η Μαρτίου: Παρέλαση με Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο
Σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως ο Εμάνουελ Μακρόν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να βρεθούν στην Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Παρά τα προβλήματα και τα μέτρα που τηρούνται λόγω του κορονοϊού, όλα δείχνουν ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων της ελληνικής παλιγγενεσίας, θα είναι μεγαλοπρεπής.

Αρχικά είναι προγραμματισμένη να γίνει στρατιωτική παρέλαση η οποία πέρσι είχε ματαιωθεί λόγω covid-19. Ο ελληνικός εορτασμός ήδη συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον και έχουν κληθεί να παραστούν διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην παρέλαση θα είναι προσωπικότητες με φιλελληνικά αισθήματα, αλλά και ηγέτες διαχρονικούς δεσμούς με τη χώρα. Θα είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο Κάρολος, αλλά και ο Πούτιν έχουν ήδη λάβει προσκλήσεις από τη συνάντησή του με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα προ τριμήνου.

Η επιλογή των ηγετών των τριών αυτών χωρών, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και συναρτάται με τη στάση των χωρών αυτών (Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας) στην ελληνική επανάσταση και ειδικότερα στη συνδρομή τους στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που αποτέλεσε το τέλος του οθωμανικού επεκτατισμού στις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με την Γιάννα Δασκαλάκη που είναι η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τόνισε: «Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ