Κικίλιας: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»

Gazzetta team
Κικίλιας: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»
Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με βάση δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια.

Στον Alpha 98,9, μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός υγείας είπε ότι εκπονήθηκε ένα έκτακτο πλάνο για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. «Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 ημέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και κατά 30% από γύρω περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας και στην ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, είπε: «Είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

«Το lockdown θα εξαρτηθεί»

Σε σχέση με την άρση του lokcdown, είπε ότι αυτό θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών, αλλά και την επιθετικότητα του ιού.

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη έξω από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία», χωρίς μάσκα, λέγοντας: «Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Έμαθα ότι και στον διάδρομο μέσα ήταν χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής και ο διοικητής του "Σωτηρία" και νοσηλευτές ότι λειτουργούν κανονικά και οι 50 κλίνες ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ο πολιτικός στη δημόσια σφαίρα. Οι 50 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».