Οι ημερομηνίες της επιστροφής: Αναλυτικά τι ανοίγει και πότε

Gazzetta team
Οι ημερομηνίες της επιστροφής: Αναλυτικά τι ανοίγει και πότε
Αναλυτικά οι 7 ημερομηνίες που θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις στην χώρα.

Σε 7 στάδια επανέρχεται η κανονικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, όμως μόνο οι τέσσερις πρώτες ημερομηνίες είναι γνωστές.

Οι άλλες, δεν ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, καθώς θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας...

4 Μαΐου: Βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, φυτά, αγορές καταναλωτών, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

11 Μαϊου: Επανεκκινούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, επανέρχονται τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, επανεκκινούν οι σχολές οδηγούν με υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικού.

18 Μαϊου: Επαναλειτουργία ζωολογικών πάρκων και βοτανικών κήπων, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα αλλά χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

1 Ιουνίου: Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών για τους εργαζόμενους, εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους, ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών 2 μ., ένας πελάτης ανά 3 τ.μ., 4 άτομα ανά τραπέζι.

5ο στάδιο: Ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι με απόσταση ενός καθίσματος και μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα 60%, ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

6ο στάδιο: Ανοίγουν πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα και παιδότοποι.

7ο στάδιο: Εστιατόρια - καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους.