Ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε για το φιάσκο με τα voucher και τα ΚΕΚ (vid)

Gazzetta team
Ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε για το φιάσκο με τα voucher και τα ΚΕΚ (vid)
Μία ημέρα μετά το φιάσκο με τα voucher και την απόσυρσή τους, ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε σχετικά στην Βουλή.

Μία ημέρα, μετά την απόσυρση των voucher των 600 ευρώ, ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε για τον ντόρο που έχει προκληθεί στην Βουλή.

Ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς ουσιαστικά να μιλήσει για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει από την αντιπολίτευση, είπε...

«Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν. Κινηθήκαμε στην βάση ενός προγράμματος, για να στηρίξουμε τους επιστήμονες, με μία επιπλέον δυνατότητα καλλιέργειας δεξιοτήτων, με συγκεκριμένα αντικείμενα.

Ακολουθήσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η διαδικασία που ήταν απόλυτα διαφανής, απόλυτα συντεταγμένη και δεν απέκλινε σε τίποτα σε επίπεδο διαφάνειας. Όλα ήταν στο πλαίσιο του 2019 που κληρονομήσαμε.

Όταν ξεκινάς κάτι, πρέπει να είσαι εκεί για να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Στην πορεία των πραγμάτων είδαμε οτι τουλάχιστον η ποιότητα των προγραμμάτων, που δεν προβλεπόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιολόγησή της, δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων.

Είχα την τόλμη εχθες, ως Υπουργείο Εργασίας να πω πως αυτό το θέμα της τηλεκατάρτισης με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τηλεκπαίδευσης αποσύρεται. Το κάναμε πράξη.

Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα και γενναιότητα. Διότι στην πολιτική πρέπει να έχεις το θάρρος, να σταθμίζεις τα πράγματα, να τα τραβάς πίσω και να τα βελτιώνεις. Για αυτό η απόφαση χθες ήταν γυρίζουμε όλα τα συστήματα πίσω, τα αξιολογούμε, έτσι ώστε το σύστημα της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης να επανατυπωθούν και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων τους γιατί δεν πληρούσαν αυτό που ζητούσαμε».