Asset Tracker: Για να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή τον εξοπλισμό της επιχείρησής σου

Gazzetta team
Asset Tracker: Για να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή τον εξοπλισμό της επιχείρησής σου
To COSMOTE Asset Tracker αποτελεί την πρώτη λύση απομακρυσμένης διαχείρισης εξοπλισμού επιχειρήσεων μέσω δικτύου ΝΒ-ΙοΤ.

Δεν λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό ο οποίος λόγω της φύσης της επιχείρησης τους, δεν είναι προστατευμένος σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Εταιρείες με μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανούς ή άλλο εξοπλισμό, που για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται κι αν είναι ασφαλείς ο εξοπλισμός τους χρειάζονται έναν Αsset Τracker. Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει η COSMOTE με τη νέα της υπηρεσία.

Τη νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker, φέρνει η COSMOTE σε μια ακόμη συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που επιθυμούν να παρακολουθούν 24/7 απομακρυσμένα πάγια περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, καθώς και να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμοκηπίων ή αποθηκευτικών χώρων, μέσω Internet.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες:

-να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων
-να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως
-να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση. Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα[1] με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.

Λύσεις Internet of Things από την COSMOTE

H COSMOTE, μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT, ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ΙοΤ, που καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κλάδου για απομακρυσμένη διαχείριση, όπως οι υπηρεσίες COSMOTE Asset Tracker και COSMOTE Fleet Tracker. Η COSMOTE διαθέτει επίσης την IoT υπηρεσία Energy Management, που επιτρέπει την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα άμεσης απομακρυσμένης παρέμβασης για διορθώσεις. Στον Δημόσιο τομέα, η COSMOTE αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities).

Πανελλαδική κάλυψη από το δίκτυο COSMOTE NB-IoT

Η COSMOTE επενδύει εντατικά στην επέκταση του δικτύου της NB-IoT, προσφέροντας σήμερα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, που φτάνει το 97%.

Η τεχνολογία NB-IoT απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών (π.χ. αισθητήρες, μετρητές, trackers) μέσω του δικτύου κινητής, μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και δεδομένων και δίνοντας ώθηση σε ένα ευρύ φάσμα νέων εφαρμογών. Παράλληλα, προσφέρει κάλυψη παντού -ακόμη και σε υπόγεια-, ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων και χαμηλό κόστος χρήσης.

Η COSMOTE επενδύει δυναμικά σε δίκτυα νέας γενιάς και συνεχώς εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ΙοΤ υπηρεσιών της, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.