Επέστρεψε το βιβλίο στην δανειστική βιβλιοθήκη μετά από 39 χρόνια (pic)

Gazzetta team
Επέστρεψε το βιβλίο στην δανειστική βιβλιοθήκη μετά από 39 χρόνια (pic)
Είχε δανειστεί το βιβλίο πριν από 39 χρόνια και πλήρωσε μόλις 5 ευρώ παρά το γεγονός πως το κράτησε τέσσερις δεκαετίες.

Κάποιος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, επέστρεψε το βιβλίο που είχε δανειστεί από βιβλιοθήκη μετά από 39 χρόνια.

Ωστόσο, ευτυχώς για εκείνον η βιβλιοθήκη Gelderland Zuid, στο Groesbeek της Ολλανδίας, έχει ανώτατο όριο στα πρόστιμά της, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να πληρώσουν μόλις 5 € (4,45 £) παρά το γεγονός ότι είχε το βιβλίο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Δημοσιεύοντας σχετικά με το περίεργο περιστατικό στο διαδίκτυο, ένας εργαζόμενος στη βιβλιοθήκη εξήγησε: «Εάν δεν συνέβαινε αυτό, το πρόστιμο θα ανερχόταν σε 1.530,75 ευρώ (1.363,51 £)».

Το βιβλίο το πήρε τον Φεβρουάριο του 1981 και η περίοδος δανεισμού ήταν μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αλλά κατέληξε να επιστραφεί 39 χρόνια, 13 εβδομάδες και πέντε ημέρες αργότερα.

Ήταν ένα αντίγραφο του «Terugnaar Oegstgeest - Return to Oegstgeest» στα Αγγλικά και είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του 1965 από τον καλλιτέχνη και συγγραφέα Jan Wolkers.

Η βιβλιοθήκη δημοσίευσε στο Twitter: «Μερικές φορές, ως υπάλληλος της βιβλιοθήκης, δεν μπορείτε να πιστέψετε τα μάτια σας. Πρέπει να ήταν δύσκολο για τον αναγνώστη να το αφήσει αυτό».

Σύμφωνα με τον RTL Nieuws, το άτομο βρήκε το βιβλίο στη σοφίτα και προσπάθησε να το επιστρέψει.

Ένας εργαζόμενος στη βιβλιοθήκη είπε στο πρακτορείο ειδήσεων πως «στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αστείο, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν πραγματικά βιβλίο από εμάς. Το απόκομμα είχε γραφτεί με το χέρι στις 5 Μαρτίου 1981».

Συνέχισε λέγοντας ότι ήταν απίθανο το βιβλίο να καταλήξει εκεί που ανήκε καθώς η βιβλιοθήκη έχει μετακομίσει τρεις φορές τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Ο βιβλιοθηκονόμος πρόσθεσε: «Πραγματικά προσπάθησε να βρει τη σωστή διεύθυνση και να επιστρέψει το βιβλίο. Η διεύθυνση στην κάρτα ήταν λανθασμένη για περίπου 35 χρόνια».