Το… τερματίσαμε: Χαμός με τις χαμηλές βαθμολογίες πριν καν προβληθεί η ταινία με τον Βαρουφάκη (pics & vid)

Gazzetta team
Το… τερματίσαμε: Χαμός με τις χαμηλές βαθμολογίες πριν καν προβληθεί η ταινία με τον Βαρουφάκη (pics & vid)
Οι Έλληνες θεώρησαν σωστό να λύσουν τις πολιτικές διαφορές τους στην βαθμολογία και στα σχόλια της ταινίας «Adults in the room» στο IMDB.

Ανέκαθεν οι Έλληνες έψαχναν νέα πεδία αντιπαραθέσεων, για κάθε θέμα… Είτε αυτό ήταν αθλητικό, είτε κοινωνικό. Για την πολιτική δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε, καθώς έχουμε δώσει τα… διαπιστευτήριά μας, ουκ ολίγες φορές, εκτός των ελληνικών συνόρων.

Απλά για ακόμα μία φορά φροντίσαμε να τρυπήσουμε το ταβάνι. Και με αφορμή τι; Την ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the room» που μεταφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός οικονομικών, καταγράφει από την δική του οπτική γωνία τα όσα έγιναν εκείνο το διάστημα με τα Capital Controls και όχι μόνο.

Το αν όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο βιβλίο και πήραν εικόνα και ήχο από τον Έλληνα σκηνοθέτη, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι στην διακριτική ευχέρεια όσων την δουν, να αποφασίσουν. Άλλωστε δεν έχουν δει και λίγα -παρασκηνιακά και μη- περιστατικά από εκείνη την περίοδο, το φως της δημοσιότητας.

Άρα, κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται μπορεί να δει και τα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν ελεύθερα, να ακούσει μαρτυρίες, να συγκρίνει και να καταλήξει. Που; Στο αν αυτά που έγραψε ο πρώην υπουργός οικονομικών ισχύουν. Το αν η ταινία του Κώστα Γαβρά είναι καλή ή όχι, είναι άλλο κεφάλαιο.

Κι όμως, καταφέραμε να τα μπλέξουμε και σε αυτό το κομμάτι. Τα τελευταία 24ωρα, από τη στιγμή δηλαδή που η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ Βενετίας, υπάρχει ένας μικρός… πόλεμος online στο πιο απίθανο μέρος. Στο IMDB. Το νούμερο ένα site παγκοσμίως για ταινίες και σειρές…

Εκεί λοιπόν οι… εχθροί της ταινίας έχουν μπει και δίνουν χαμηλές βαθμολογίες, χωρίς να έχουν δει λεπτό της, καθώς θα προβληθεί στις αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου. Απλά και μόνο για να ρίξουν το ranking της, με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Όπως με πολιτικά κριτήρια είναι και τα σχόλια που έχουν γραφτεί από κάτω, όπου μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι.

Από σοβαρά σχόλια, σχετικά με το έργο του σκηνοθέτη…

Μέχρι εχθρούς που «κράζουν», χωρίς να έχουν δει την ταινία, αναφερόμενοι ακόμα και στην επιδότηση 630.000 ευρώ που πήρε η ταινία. Κάτι όμως που έγινε και σε άλλες περιπτώσεις: Από την ταινία «Born to be murdered» μέχρι και το σίριαλ του ΣΚΑΙ «Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά».

Φυσικά από ένα τέτοιο παρεάκι, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα τρολς.

Για ακόμα μία φορά εξάγουμε πολιτισμό…