Ο Tyson Fury δώρισε 8 εκατ. σε φιλανθρωπικούς σκοπούς (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Tyson Fury δώρισε 8 εκατ. σε φιλανθρωπικούς σκοπούς (pics & vid)
O Tyson Fury επιβεβαίωσε πως θα δώσει τα έσοδά του από τον αγώνα με τον Deontay Wilder τα έδωσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο αγώνας του Tyson Fury τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Deontay Wilder δεν είχε την κατάληξη που θα περίμενε.


Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα των κριτών ήταν ισοπαλία, καθώς ο ένας του έδωσε τη νίκη με 114-110, ο άλλος την έδωσε στον Αμερικό αντίπαλό του με 115-111, ενώ ο τρίτος δεν ανέδειξε κάποιον νικητή, καθώς έγραψε 113-113.

Έτσι ο 30χρονος πυγμάχος παρέμεινε αήττητος, έχοντας 27 νίκες και 1 ισοπαλία στο ενεργητικό του.

Κάτι που δεν τον απέτρεψε να κάνει πράξη την υπόσχεσή του να δωρίσει τα έσοδά του από το παιχνίδι αυτό σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε στο Q&A του TalksSport στο οποίο συμμετείχε.

«Όντως έδωσα τα τελευταία έσοδά μου, αλλά δεν κάνω φιλανθρωπικές κινήσεις για να μου χτυπήσει κάποιος την πλάτη. Το κάνω για να βοηθήσω τον κόσμο που έχει ανάγκη και δεν χρειάζομαι να με ευχαριστήσουν. Δεν θέλω να με αποκαλούν φιλάνθρωπο», είπε ο Gipsy King.

Και να σκεφτεί κανείς πως δεν μιλάμε για κάποιο μικρό ποσό, καθώς έλαβε 2,5 εκατομμύρια λίρες για τον αγώνα και άλλα 4,5 εκατομμύρια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κοινώς 7 εκατομμύρια λίρες που αντιστοιχούν σχεδόν σε 8 εκατομμύρια ευρώ.