Στον δρόμο κατέληξαν 30.000 λίτρα αφρώδους κρασιού μετά από έκρηξη σε δεξαμενή (pic & vid)

Gazzetta team
Στον δρόμο κατέληξαν 30.000 λίτρα αφρώδους κρασιού μετά από έκρηξη σε δεξαμενή (pic & vid)
Το παραγέμισμα της δεξαμενής με πολλά επιπλέον λίτρα του αφρώδους κρασιού, προκάλεσε την έκρηξη του περιεχομένου και την υπερχείλιση της δεξαμενής, με χιλιάδες λίτρα να καταστρέφονται σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρείας παραγωγής αφρώδους οίνου, όταν μία έκρηξη διοξειδίου του άνθρακα σε δεξαμενή αποθήκευσης του κρασιού, είχε σαν αποτέλεσμα να χυθούν και να καταστραφούν περισσότερα από 30.000 λίτρα της διάσημης ποικιλίας Prosecco.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό μίας εκ των δεξαμενών του εργοστασίου, με αποτέλεσμα η δεξαμενή να υπερχειλίσει και χιλιάδες λίτρα του πολύτιμου περιεχομένου να χυθούν, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην εταιρεία παραγωγής.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας στον ιταλικό Βορρά, έχει ετήσια παραγωγή περίπου 600 εκ. φιάλων, ενώ τα περισσότερα εξάγονται στις αγορές της βόρειας Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας.

Το βίντεο από την στιγμή της υπερχείλισης κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την δυσφορία τους για την σπατάλη τόσο μεγάλης ποσότητας κρασιού, ενώ ένας από αυτούς, προθυμοποιήθηκε να μεταβεί επί τόπου και με ένα καλαμάκι να προσπαθήσει να περιορίσει λίγο την έκταση της καταστροφής.