Τεράστιο χταπόδι καταπίνει το κεφάλι δύτη (vid)

Gazzetta team
Τεράστιο χταπόδι καταπίνει το κεφάλι δύτη (vid)
Η εξερεύνηση του βυθού αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολη κι απαιτητική υπόθεση, με ενίοτε τρομακτικές διαστάσεις.

Η κατάδυση στα βάθη του ωκεανού μπορεί να αποτελέσει την αιτία για μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες, όμως η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί εντελώς διαφορετική.

Αυτό φαίνεται να κατάλαβαν από πρώτο χέρι, οι δύο δύτες που εξερευνούσαν έναν ύφαλο στην Ωκεανία, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το «αφεντικό» της περιοχής.

Το «κράκεν» ξυπνά: Τεράστιο χταπόδι «καταπίνει» δύτη (Video) - Media

Καθώς, οι δύο δύτες απολάμβαναν την κατάδυσή του στα μαφγευτικά νερά της περιοχής, διαπίστωσαν πως δεν ήταν μόνοι, καθώς ένα τεράστιο χταπόδι κρυβόταν καμουφλαρισμένο, περιμένοντας την λεία του.

Μάλιστα, το γιγαντιαίο μαλάκιο, που μπορεί να φτάσει σε βάρος ως και τα 55 κιλά, ενοχλήθηκε τόσο από την παρουσία των δυτών, που αποφάσισε να «γνωριστεί» καλύτερα με τον απρόσκλητο επισκέπτη της φωλιάς του.

Αρχίζοντας διερευνητικά, απλώνει τα τεράστια πλοκάμια του στα χέρια του δύτη, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα «καταπίνει» όλο το κεφάλι του.

Ευτυχώς, η γεύση του ανθρώπου δεν φάνηκε να το συγκινεί και λίγο αργότερα, με τη βοήθεια του άλλου δύτη που βιντεοσκοπεί όσα συμβαίνουν, το τεράστιο χταπόδι, υποχωρεί ξανά στη φωλιά του, αφήνοντας τους δύο άντρες μία συγκλονιστική ιστορία να αδιηγηθούν.