Λύθηκε το μυστήριο του Γέτι των Ιμαλαΐων (pics & vids)

Gazzetta team
Λύθηκε το μυστήριο του Γέτι των Ιμαλαΐων (pics & vids)
Μετά από έρευνες πολλών χρόνων, οι επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας που έψαχναν αποδείξεις για την ύπαρξη του θρυλικού «Χιονάνθρωπου των Ιμαλαΐων», κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα που σίγουρα θα απογοητεύσει τους λάτρεις των μυθικών πλασμάτων και των θεωριών συνωμοσίας.

Το θρυλικό Γέτι, ο «Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων», το πλάσμα που στοιχειώνει όλους όσους επιλέγουν να αναρριχηθούν στην πιο αφιλόξενη οροσειρά του πλανήτη, αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους μύθους στην σύγχρονη εποχή.

Διηγήσεις ανθρώπων που στάθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το Γέτι, μακρινά πλάνα και θολές φωτογραφίες που υποστηρίζουν ότι κατέγραψαν τη μορφή του, ακόμα και οστά, δόντια, τρίχες και πατημασιές συλλέγονται κι αξιολογούνται εδώ κι αρκετά χρόνια για να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του.

Όμως, οι έρευνες των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι η ύπαρξη του Γέτι αποτελεί απλώς έναν ευσεβή πόθο, όσων δηλώνουν πεπεισμένοι για την παρουσία του στους παγετώνες της μεγαλύτερης οροσειράς στον κόσμο, καθώς μετά από επισταμένες αναλύσεις των ευρημάτων, αποδείχθηκε πως πρόκειται απλώς για καφέ και μαύρες αρκούδες, ενώ σε μία περίπτωση αποδείχθηκε πως είχε παρουσιαστεί ως οστό Γέτι, ένα κόκκαλο από ένα ντόπιο τσοπανόσκυλο.

Βέβαια, οι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες για την ύπαρξη ή όχι των ανθρωπόμορφων γιγάντων, είναι οι ντόπιοι Σέρπα, μέλη μίας φυλής που κατοικεί εδώ και αιώνες στις ορεινές περιοχές του Νεπάλ και του Μπουτάν.

Τα μέλη της φυλής, που είναι διάσημα για την καθοδήγηση και τη βοήθεια σε ορειβάτες που αναρριχώνται στο Έβερεστ, θεωρούν τα Γέτι, ως ένα κομμάτι της παραδοσιακής κουλτούρας τους, όμως δεν έχουν καταφέρει ποτέ να δουν ή να απαθανατίσουν την ύπαρξή τους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το όνομα Γέτι, προέρχεται από την τοπική διάλεκτο των Σέρπα και σημαίνει «άγριος άνθρωπος».

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι δύσπιστοι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας και των προϊστορικών τεράτων εξαπολύουν διαδικτυακούς μύδρους εναντίον των επιστημόνων, επιμένοντας πως τα Γέτι υπάρχουν στις χιονισμένες πλαγιές και κορυφές των Ιμαλαΐων, όπως επιμένουν για την ύπαρξη κι άλλων θρυλικών τεράτων, όπως το Τσουπακάμπρα του Μεξικό, ο Μεγαλοπόδαρος στις ΗΠΑ και το τέρας του Λοχ Νες στη Σκωτία.