Πως κατέληξε η GoPro κάμερα, που τα «έβαλε» με την καυτή λάβα (pics & vid)

Gazzetta team
Πως κατέληξε η GoPro κάμερα, που τα «έβαλε» με την καυτή λάβα (pics & vid)
Το εκπληκτικό βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, έγινε ανάρπαστο σε κάθε άκρη της υφηλίου, ενώ οι επιπτώσεις της «στενής επαφής» της κάμερας με τη λάβα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο από την πτώση μίας κάμερας GoPro μέσα σε μία σχισμή με λάβα που ρέει από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στα νησιά της Χαβάης, προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Κυρίως, όμως, προκάλεσε την απορία για το γεγονός ότι η GoPro συνέχισε να λειτουργεί ακόμα κι όταν καλύφθηκε από την ηφαιστειακή λάβα, η θερμοκρασία της οποίας αγγίζει τους εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου.

Η κάμερα, όμως, του Έρικ Στορμ δεν βγήκε αλώβητη από την επαφή «τρίτου τύπου» με το καυτό μάγμα, καθώς οι ζημιές στο σκελετό είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Εντυπωσιακό, όμως, παραμένει το γεγονός ότι η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί, με κάποιες μικρές παρενέργειες, καθώς εκτός από τον εξωτερικό σκελετό, δε φαίνεται να επηρεάστηκαν τα υπόλοιπα ζωτικής σημασίας συστήματα, όπως ο φακός κι η κάρτα μνήμης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη της να την κρατήσει ως μοναδικό ενθύμιο για την μετέπειτα καριέρα του.