Ο Πάπας Φραγκίσκος συνομιλεί με αστροναύτες στο διάστημα (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνομιλεί με αστροναύτες στο διάστημα (pics & vid)
Μία ενδιαφέρουσα συνομιλία διεξήχθη μεταξύ του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του πληρώματος του Διεθνούς Διαστμικού Σταθμού, ενώ άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι απορίες κι ερωτήσεις του Πάπα Φραγκίσκου.

Μπορεί ο Πάπας να έχει τη δυαντότητα να μιλήσει και να συζητήσει με τους περισσότερους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, όταν όμως η συζήτηση αφορά τον ίδιο κι έξι συνομιλητές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, τότε η κουβέντα αποκτά άλλα χαρακτηριστικά.

Μία τέτοια ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη εμπειρία είχε ο Πάπας Φραγίσκος, καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσει με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, να τους υποβάλει μερικές ερωτήσεις αλλά και να ακούσει τους μοναδικούς εν ζωή ανθρώπους, που βρίσκονται εκτός της γήινης ατμόσφαιρας.

Πάντως, μερικές από τις απορίες του Πάπα Φραγκίσκου κινήθηκαν σε ανθρώπινα πλαίσια, όπως ο τρόπος που οι αστροναύτες απολαμβάνουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς, ενώ κάποιες άλλες «λοξοκοίταζαν» λιγάκι προς τις φιλοσοφικές κι υπαρξιακές αναζητήσεις του ανθρώπου.