Ένας ολόκληρος κόσμος από... μινιατούρες (pics & vid)

Gazzetta team
Ένας ολόκληρος κόσμος από... μινιατούρες (pics & vid)
Εκατομμύρια εξαρτήματα και χιλιάδες ώρες εργασίας απαιτήθηκαν για τη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου αποκλειστικά από μινιατούρες, ενώ η εκπληκτική κατασκευή συμπεριλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, γήπεδα κι οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε έναν κανονικό κόσμο.

Άφθονο χρόνο θα είχαν μάλλον οι δημιουργοί του τέλειου μικρόκοσμου, ο οποίος κατασκευάστηκε σε ειδικές εγκαταστάσεις στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η εντυπωσιακή κατασκευή ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμα και των φανατικών φίλων και συλλεκτών μινιατούρων καθώς πρόκειται για μια πραγματικά πιστή αποτύπωση διάφορων εγκαταστάσεων και περιοχών.

Ο κόσμος της μινιατούρας απεικονίζει περιοχές της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας, των Η.Π.Α. αλλά και της Ελβετίας, ενώ μεταξύ άλλων έχουν κατασκευαστεί αεροδρόμια κι αεροπλάνα, λιμάνια, σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 13 χιλιομέτρων αλλά κι ολόκληρες πόλεις.

Το συνολικό έργο χρειάστηκε περισσότερες από 500.000 ώρες ώστε να δημιουργηθεί, ενώ αποτελείται από 9 αυτοτελείς τομείς, που παρουσιάζουν διαφορετικές αναπαραστάσεις περιοχών.

Υπάρχουν περισσότερα από 250 αυτοκινούμενα οχήματα και τουλάχιστον 140 μινιατούρες αεροπλάνων, ενώ κόστισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος έξι ετών που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί.

Τέλος, κι επειδή μιλάμε για έναν πραγματικό κόσμο από μινιατούρες υπάρχει εναλλαγή μέρας νύχτας, ενώ περισσότερα από 300.000 φωτάκια δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.