Φωτιά στην Κορινθία: Μεγάλη αναζοπύρωση στα Μέγαρα (vid)

Gazzetta team
Φωτιά στην Κορινθία: Μεγάλη αναζοπύρωση στα Μέγαρα (vid)
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Μέγαρα καθώς σημειώθηκε αναζοπύρωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα και η φωτιά απειλεί πλέον σπίτια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αρχικά υπήρχε μία εστία φωτιάς σε πλαγιά, όμως στη συνέχεια ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να φέρει τις φλόγες προς το σημείο όπου βρίσκονται οι πυροσβέστες.

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να πλησιάσουν στην περιοχή, όμως οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα και η φωτιά καίει σε χαράδρα, όπου οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν κάποιες κατοικίες και οι φλόγες φαίνεται να πλησιάζουν, αλλά οι πυροσβέστες έχουν κόψει ορισμένα δέντρα ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς υπάρχουν διάφορα μέτωπα, «τα οποία έχουν μαζέψει, ωστόσο το ανάγλυφο δεν βοηθάει». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν μπορούν να πουν ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό εδώ το σημείο, νομίζω όμως ότι θα πάνε όλα καλά. Θα δουλέψουμε και το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια των εναέριων μέσων επιχειρούν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ