Οδηγός στην Λάρισα πήγε να... τερματίσει το αλκοτέστ: Είχε 10πλασιο από το προβλεπόμενο (pic)

Gazzetta team
Οδηγός στην Λάρισα πήγε να... τερματίσει το αλκοτέστ: Είχε 10πλασιο από το προβλεπόμενο (pic)
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί στην Λάρισα, όταν είδαν το αποτέλεσμα του αλκοτέστ που έκαναν σε 37χρονο.

Αδιανόητο περιστατικό στην Θεσσαλία με έναν 37χρονο, ο οποίος λίγο έλλειψε να τερματίσει κυριολεκτικά το αλκοτέστ όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο στο 5ο χλμ. του δρόμου Λάρισας Αμπελώνα.

Ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου περιστατικού, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθερία» μπορεί να είναι γερό ποτήρι όπως αποδείχθηκε, όμως από την άλλη μόνο ο χαρακτηρισμός «ασυνείδητος» του ανήκει δικαιωματικά από τη στιγμή που οδηγούσε, έχοντας πιει τόσο πολύ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, το αποτέλεσμα του ελέγχου που έγινε στον συγκεκριμένο οδηγό που ήταν από την Αθήνα, έδειξε πως η ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του που αντιστοιχούσε σε… τετραπλάσιο από αυτό που συνεπάγεται αυτόφωρη σύλληψη ή δεκαπλάσιο από αυτό της απλής βεβαίωσης προστίμου, σύμφωνα και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τροχονόμων το ποσοστό που καταγράφηκε ήταν 2,75 mg/lt, την ώρα που η νέα ψηφιακή συσκευή μέτρησης που είχαν ομάδες της ΕΛ.ΑΣ μπορεί να καταγράψει έως 3 mg/lt.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη της έδρας του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας που του επέβαλε χθες Δευτέρα, συνολική ποινή φυλάκισης 29 μήνες (με τριετή αναστολή), χρηματικό πρόστιμο, εκ νέου αφαίρεση του διπλώματος αλλά και των πινακίδων του Ι.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ