Κρήτη: Καταγγελίες για επέμβαση των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά σε πλατεία στο Ηράκλειο (vid)

Gazzetta team
Κρήτη: Καταγγελίες για επέμβαση των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά σε πλατεία στο Ηράκλειο (vid)
Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για αστυνομική βαρβαρότητα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος νέων ακόμα και με ρόπαλα.

Καταγγελίες για περιστατικό αστυνομικής βίας στο Ηράκλειο Κρήτης, κάνουν εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν περιστατικό αναίτιας βίας από πλευράς αστυνομικών στο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου, στο πάρκο Ξενία.

Όπως αναφέρει η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί», οι καταγγελίες αναφέρουν αστυνομική βαρβαρότητα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος νέων ακόμα και με ρόπαλα.

«Με ξύλο και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης αποφάσισαν να σημάνουν την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΜΑΤ στο Ηράκλειο Κρήτης, με θύματα νέα παιδιά που κάθονταν σε κεντρικό πάρκο. Λες και δεν είχαν στόμα να μιλήσουν προτού να βαρέσουν στο ψαχνό τον κόσμο που καθόταν, έκανε δηλαδή το μεγάλο έγκλημα να κάθεται σε δημόσιο ανοιχτό χώρο. Η καταγγελία αστυνομικής βαρβαρότητας από το Ηράκλειο Κρήτης που έφτασε στη σελίδα μας αναφέρει ότι βρισκόταν κόσμος σε κεντρικό πάρκο λίγο μετά τις 00:30 όταν εμφανίστηκαν ΜΑΤ και άρχισαν να επιτίθενται : (...)Για να απομακρυνθεί ο κόσμος λόγω της λήξης κυκλοφορίας, αρχίζουν να επιτίθενται, τρέχοντας κατά πάνω μας με ρόπαλα και δυναμίτες... Πετούσαν κατά πάνω μας εκρηκτικά και γυάλινα μπουκάλια. Έτρεχα κι έβλεπα τα εκρηκτικά να σκάνε μπροστά μου. Έβλεπα κόσμο με αίματα, τραυματισμένοι από τα ρόπαλα των αστυνομικών! Χωρίς καμια προειδοποίηση! Ας ζητούσαν απλά να προχωρήσουμε, ας προειδοποιούσαν. Μας αιφνιδίασαν και ξεκίνησε μια σκηνή βγαλμένη από ταινία. (...) Ας σημειωθεί και η φράση με την οποία αποκρίθηκε αστυνομικός "φύγε μη σε βαρέσω".», αναφέρει η μια ανάρτηση.

Στην δεύτερη ανάρτηση τονίζει: «Δεύτερη καταγγελία από Ηράκλειο για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στο πάρκο Ξενία στην παραλιακή χθες το βράδυ, αυτή τη φορά με φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό. Ο ματωμένος αγκώνας του ανθρώπου που φαίνεται στη φωτογραφία προστάτευε το κεφάλι του από το χτύπημα του γκλοπ... Όπως έφτασε η καταγγελία σε εμάς: "(...)Ξαφνικά επικράτησε ένα χάος καθώς έφτασε μια κλούβα ΜΑΤ συνοδευόμενοι από κάτι μηχανές ΔΙΑΣ και περιπολικά ΟΠΚΕ, κάποια στιγμή εισέβαλαν στο πάρκο μια δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και καθώς δεν θεωρήσαμε ότι κάνουμε κάτι παράνομο, πέρα του ότι ήταν περασμένη η ώρα μετά την απαγόρευση, οπότε κάτσαμε. Καθώς μας πλησίαζαν τα ΜΑΤ αργά και σταθερά τους ρωτούσαμε για ποιο λόγ είναι εδώ και τι είναι αυτά που κάνουν, μας απαντούσαν να πάμε σπίτια μας και να μην γυρεύουμε μπελάδες, έτσι λοιπόν ξαφνικά χωρίς να δώσουμε αφορμή ένας αστυνόμος ΜΑΤ άρχιζε να φωνάζει ΄ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ΄, χωρίς να έχει γίνει κάτι, τρέχοντας επιθετικά κατά πάνω μας, το μόνο που θυμάμαι να του λέω είναι 'τι ξύλο ρε;' και από εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν πολύ γρήγορα άρχισε να με βαράει με το γκλομπ στοχεύοντας το κεφάλι μου, τον ώμο μου, σημεία στα οποία θα μπορούσε να μου κάνει μόνιμη βλάβη, και εγώ σήκωσα το αριστερό μου χέρι για να προστατευθώ χτυπώντας με έτσι στον αγκώνα 3μ 4 φορές. Όταν άρχισα να τους ρωταω τι είναι αυτά που κάνουν μας έλεγαν φύγετε μην βρείτε τον μπελά σας, ένας φίλος μου τους ρωτούσε για ποιο λόγο με βάρεσαν και απλά τον έσπρωχναν και του έλεγαν να φύγει, μετά που προχωρήσαμε να φύγουμε λοιπόν και όταν είχε σπάσει ο πολύς ο κόσμος, άρχισαν αν πετάνε κρότου λάμψης και να κυνηγάνε κάποια παιδιά, αυτό έγινε στο Ηράκλειο και δεν έχω δει κανένα να λέει ή να αναφέρεις τίποτα για το συμβάν, για αυτό λοιπόν βγήκα να πω εγώ καθώς το θεωρώ συμβάν αστυνομικής βίας όπου αναρωτιέμαι άμα δεν είχα βάλει το χέρι μου πόσο χειρότερα θα μπορούσα να ήμουν. Τέτοια συμβάντα τραμπουκισμού και κατάχρησης εξουσίας πρέπει να καταδικάζονται από εμας τους ίδιους, τους πολίτες, μένε ενήμεροι/ες/α».

Καταγγελία της μητέρας του 23χρονου

Καταγγελία για αστυνομική βία έκανε στο Ράδιο Κρήτη, η μητέρα ενός 23χρονου, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Όπως είπε ο γιος της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γύρω στη 1.30 πμ, βρισκόταν με την παρέα του, άλλα 4 άτομα, στο παρκάκι στην παραλιακή του Ηρακλείου, εκεί όπου νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια.

«Γνώριζαν ότι ήταν παραβάτες και όταν είδαν τους αστυνομικούς, ΜΑΤ και Ομάδα Δίας, να φτάνουν στην περιοχή, δεν ανησύχησαν, όπως κάποιοι άλλοι. Δεν έτρεξαν να φύγουν, καθώς δεν έκαναν κάτι κακό, κάθονταν και μιλούσαν και σκέφτηκαν ότι στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να τους κοβόταν πρόστιμο, γιατί βρίσκονταν έξω μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα», είπε .

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να φύγουν όταν ένας από αυτούς άρχισε να φωνάζει «ξύλο, ξύλο» και πήγε να χτυπήσει με το γκλομπ στο κεφάλι τον 23χρονο.

Ο νεαρός, έβαλε μπροστά από το κεφάλι το χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το χέρι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ