Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης (χάρτες)

Gazzetta team
Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης (χάρτες)
Περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας και τη Μ. Παρασκευή (30/4), με τη σκόνη να μην μας εγκαταλείπει και να μας κάνει τη ζωή δύσκολη.

Οι ασυνήθιστες αυξημένες θερμοκρασίες για την εποχή (περίπου 10 βαθμοί πάνω από το φυσιολογικό) και οι μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης, συνεχίζουν να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και τη Μ. Παρασκευή (30/4). Η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο, σύννεφα δεν θα έχουμε σχεδόν καθόλου και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα από 12 έως 33, στην Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 32 και στην Κρήτη από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ