Παραμένουν τα SMS μετακίνησης: Η απόφαση και το σκεπτικό (vid)

Gazzetta team
Παραμένουν τα SMS μετακίνησης: Η απόφαση και το σκεπτικό (vid)
Παραμένουν τα SMS μετακίνησης, με 6 στην εστίαση, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές. Πώς φέρεται να πάρθηκε η απόφαση για τα sms.

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται και η κυβέρνηση προχωρά, από αύριο (29/4) Μεγάλη Πέμπτη, στην κατάργηση του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων, αντί για τη Δευτέρα του Πάσχα, που είχε αρχικώς ανακοινωθεί.

Ωστόσο, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε μηνύματα στο κινητό για τις μετακινήσεις μας, μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Ο κωδικός μετακίνησης για την εστίαση θα είναι το 6, όπως και για την άθληση.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για τα SMS και το σκεπτικό

Ωστόσο, από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες πως τα sms μετακίνησης αναμένεται να καταργηθούν ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης.

Όμως είχαμε τελικά ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Όσον αφορά στο πώς πάρθηκε τελικά η απόφαση να μην καταργηθούν τα sms μετακίνησης. σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: «ανατροπή πραγματικά, αφού το απόγευμα το αποφάσισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν για κατάργηση των sms. Με το σκεπτικό ότι πρέπει να υπάρχει ένα φρένο και δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα της απόλυτης χαλάρωσης. Από την μια είναι απολύτως κατανοητό, από την άλλη η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική με όλο τον κόσμο να είναι στους δρόμους. Ποιος θα έχει την ευθύνη για την τήρηση αυτών των μέτρων; Η αστυνομία, η οποία από το πρωί ελέγχει διόδια, δρόμους και καταστήματα. Όλη την ημέρα δηλαδή και τώρα θα πάει και όλη την νύχτα η αστυνομία ή τουλάχιστον μέχρι τις 11 και το βράδυ. Έτσι στους ελέγχους θα προσθέσει το μήνυμα για την εστίαση, αν τηρείται η απαγόρευση της μουσικής, αν κλείνουν τα καταστήματα στις 22:45, αν υπάρχουν όρθιοι, αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά να πάει και στα υπαίθρια πάρτι, τα οποία μπορεί να αυξηθούν αν κάποιος έχει πιει δυο ποτηράκια και τον βγάλουν στις 22:45 από ένα κατάστημα. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι πόσες απαγορεύσεις έχεις, αλλά πόσες μπορείς να εφαρμόσεις και όλο αυτό πια, μοιάζει πολύ δύσκολο, μην κρυβόμαστε..», τόνισε η δημοσιογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ