Τσαπανίδου: «Το lockdown δεν οδηγεί πουθενά, να ανοίξουν καφετέριες με μέτρα» (vid)

Gazzetta team
Τσαπανίδου: «Το lockdown δεν οδηγεί πουθενά, να ανοίξουν καφετέριες με μέτρα» (vid)
Η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε πως το lockdown που ισχύει τώρα δεν οδηγεί πουθενά και πρέπει να παρθούν έξυπνα μέτρα.

Καυστική για ακόμα μία φορά ήταν η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τα περιοριστικά μέτρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όταν πήρε τον λόγο μετά τον Πάνο Αμυρά, η γνωστή δημοσιογράφος είπε: «Το σίγουρο είναι οτι σήμερα δεν θα ήθελε κανένας, έτσι όπως είναι η κατάσταση, να είναι μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Οι άνθρωποι κινούνται στην κόψη του ξυραφιού, τι να αποφασίσουν και τι μέτρα να πάρουν για να το μαζέψουν το πράγμα. Δυστυχώς χάσαμε το χρονικό παράθυρο τότε που ήταν πιο λίγα τα κρούσματα που μπορούσαμε πιο εύκολα να ελέγξουμε την διασπορά του ιού. Αλλά από την άλλη μεριά να προσποιούμαστε οτι είμαστε σε lockdown, να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, να συνωστιζόμαστε σε πλατείες και ξέφωτα με το μετακίνηση 6 να πηγαίνει... σύννεφο, επίσης δεν οδηγεί πουθενά.

Μήπως έπρεπε τώρα να παρθούν αυτά τα έξυπνα μέτρα για παράδειγμα αντί να πηγαίνουμε σε πλατείες να καθόμαστε σε ένα καφέ, με πολύ αυστηρά μέτρα, με έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων, με αποστάσεις στο τραπέζι, να είμαστε πιο ελεγχόμενοι, για να μην κάνουμε την διασπορά στις εικόνες που βλέπουμε. Επίσης για ποιο λόγο δεν επιτρέπουν στα παιδιά που είναι στο σχολείο, με τα self test, να κάνουν τα φροντιστήριά τους. Τα παιδιά της τρίτης λυκείου, έχουν μεγάλο πρόβλημα φέτος».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή πως θα είναι πολύ επικίνδυνο το να ανοίξουν οι μετακινήσεις για τα χωριά ενόψει Πάσχα: «Το Πάσχα είναι παρακινδυνευμένη η κίνηση να επιτραπούν οι μετακινήσεις, μπορεί να γίνει διασπορά του ιού από τις πολύ κόκκινες στις περιοχές στις κόκκινες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ